Concurs Tarifele de interconectare ale Cosmote, Telemobil și RCS&RDS scad de la 1 mai

687
Președintele Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), Cătălin Marinescu, a semnat săptămâna trecută deciziile prin care tarifele de interconectare ale operatorilor Cosmote, Telemobil și RCS&RDS scad de la 1 mai, a anunțat Autoritatea.
"Am semnat și trimis astăzi (joi - n.r.) operatorilor deciziile individuale privind desemnarea tuturor celor cinci operatori de telefonie mobilă din România drept furnizori cu putere semnificativă pe piața de terminare a apelurilor la puncte mobile în propriile rețele. Prin aceste decizii am reglementat pentru prima oară tarifele de interconectare ale Cosmote, Telemobil și RCS&RDS, care vor fi obligați să practice tarife de interconectare mai mici de la 1 mai 2009", a declarat Cătălin Marinescu.
Astfel, nivelul tarifelor de interconectare impuse anterior Orange și Vodafone, pe baza modelului de calculație elaborat în anii 2004-2006, se menține la 5,03 eurocenți pe minut. În ceea ce privește Cosmote și Telemobil, aceștia vor practica de la 1 mai 2009 un tarif mediu de interconectare de maximum 6,4 eurocenți pe minut, de la 1 ianuarie 2010 un tarif de 5,67 eurocenți pe minut, iar de la 1 iulie 2010 un tarif de 5,03 eurocenți pe minut.
RCS&RDS va avea un tarif mediu de maximum 7,21 eurocenți de la 1 mai 2009, de 6,4 eurocenți de la 1 ianuarie 2010, iar de la 1 iulie 2010 de 5,67 eurocenți pe minut.
Aceste plafoane se vor păstra până la elaborarea de către Autoritate a unui nou model de calcul prin care se vor stabili tarife simetrice pentru toți operatorii de telefonie mobilă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5654 secunde