Taxa pe pârloagă, pe masa Guvernului în două săptămâni

836
1
Taxa pe pârloagă, pe masa Guvernului în două săptămâni - teren-1329927351.jpg
În două săptămâni, proiectul de act normativ privind taxarea terenurilor nelucrate ar putea ajunge pe masa Guvernului, potrivit ministrului agriculturii și dezvoltării rurale, Stelian Fuia.

"Încercăm să-i dăm o formă proiectului și sperăm ca în două săptămâni să-l punem pe masa Guvernului. Urmează să vedem calea pe care o vom face. Vom merge pe Ordonanță de Urgență sau vom merge pe calea parlamentară, care este mult mai laborioasă și va dura mai mult", a precizat ministrul.

Stelian Fuia a subliniat că este prioritară creșterea suprafeței cultivate în România. "Dacă acum 2 - 3 ani vorbeam de 2,5 - 3 milioane hectare nelucrate, în 2011 am avut o suprafață sub un milion de hectare nelucrate, dar trebuie ca și aceasta să fie adusă în circuit fără a afecta proprietatea privată. Nu putem pe acest segment să punem o cruce și să nu o folosim pentru că un teren nelucrat îl afectează nu numai pe cel care nu-și valorifică bunul, ci și pe cei din jur", a adăugat Fuia. 

Comentează știrea

admirator
22 februarie 2012
idee gresita

Impozitul pe teren trebuie sa fie atit de mare, incit sa descurajeze nelucrarea... nu taxe speciale pentru ca e pirloaga... Apoi se vor pune taxe pentru ca nu e lucrat la nivelul tehnicii mondiale etc... Este o practica gresita, sa amendezi proprietarul de teren pentru ca nu-l lucreaza. De altfel, parloaga este pasune naturala... Si fertilitatea solului se regenereaza prin odihna lui. (In antichitate si Evul Mediu se foloeseau asolamentele trienale si apoi bienale... Adica pamintul era lucrat 2-3 ani si apoi lasat parloaga sa se regenereze.)Pe linga faptul ca se poate interpreta si ca obligarea proprietarului la activitati straine de interesul sau, pe proprietatea sa. Guvernul greseste grav. Daca are ceva cu dezvoltatorii imobiliari, poate reglementa vinzarea de pamint arabil/pamint de constructii si scoaterea pamintului arabil din circuitul agricol, cu taxe mai mari pentru astfel de activitati. Dar nu sa amendezi prosteste proprietarii care nu lucreaza pamintul. Favorizind capusele rurale, care iau pamintul in arenda pe 2 lei sau fortind oamenii disperati sa vinda. Apoi va plingeti ca vind la straini?!!!!!) Trebuie vazut in ca masura Guvernul (sau alta autoritate de stat) are voie sa oblige proprietarul sa faca un anumit lucru cu proprietatea sa. Si cit are voie. Pentru ca asta miroase a nationalizare mascata si taxa de protectie!!!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8782 secunde