Ce se întâmplă dacă Guvernul Ungureanu nu trece de votul Parlamentului

420
Ce se întâmplă dacă Guvernul Ungureanu nu trece de votul Parlamentului - ungureanu1-1328777196.jpg
Zi decisivă pentru Guvernul Ungureanu. Senatorii și deputații vor vota dacă învestesc sau nu noul cabinet. În cazul neacordării votului de încredere, președintele trebuie să desemneze un alt premier.

La ședința de plen de astăzi, candidatul desemnat pentru funcția de prim-ministru urmează să își prezinte programul și lista Guvernului. La cererea reprezentanților grupurilor parlamentare, președintele le dă acestora cuvântul pentru exprimarea punctelor de vedere. După încheierea dezbaterilor se supune la vot propunerea de acordare a încrederii Guvernului. Votul este secret și se exprimă prin bile.

Hotărârea Parlamentului privind acordarea votului de încredere se semnează de președinții Camerelor și se înaintează președintelui României pentru numirea Guvernului. Primul-ministru și membrii Cabinetului depun apoi jurământul, individual, în fața președintelui. Guvernul își exercită mandatul începând de la data depunerii jurământului.

În cazul neacordării votului de încredere pentru formarea Guvernului, Parlamentul aduce de îndată această situație la cunoștința președintelui, în vederea desemnării unui alt candidat pentru funcția de prim-ministru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2905 secunde