Liberalii, furioși pe discursul lui Ponta de la învestirea Guvernului Ungureanu

297
Liberalii, furioși pe discursul lui Ponta de la învestirea Guvernului Ungureanu - together68358600-1328797380.jpg
Disensiunile se adâncesc la nivelul USL. Discursul echilibrat al liderului PSD Victor Ponta rostit la învestirea guvernului Ungureanu, presărat cu critici, dar și cu aprecieri la adresa premierului desemnat, riscă să mărească distanța între acesta și Crin Antonescu. Imediat după declarațiile liderului PSD, liberalul Mihai Voicu a spus răspicat că opiniile lui Ponta nu sunt împărtășite de liberali.

Victor Ponta a explicat, joi, în plenul Parlamentului, de ce USL nu va vota guvernul Ungureanu, dar s-a ferit să facă remarci dure la adresa premierului desemnat sau viitorului Cabinet, așa cum a făcut-o în ultima perioadă Crin Antonescu. Liderul PSD a salutat chiar faptul că Ungureanu a demisionat de la șefia SIE, dar și că nu a acceptat în cabinetul său persoane indezirabile precum Traian Igaș sau Elena Udrea. Mai mult, Ponta a considerat exagerate atacurile din media la adresa noilor miniștri, care au fost numiți "clone".

Ponta i-a mai spus lui Ungureanu că îl va sprijini dacă va ține cont de un plan de 15 măsuri ale USL, precum revenirea salariilor și pensiilor la nivelul de dinainte de tăierile bugetare din 2010, reducerea CAS pentru angajatori, în scopul creării de noi locuri de muncă, sau creșterea salariului minim la 800-850 de lei, pentru atragerea de venituri suplimentare la buget.

"Unele opinii ale lui Victor Ponta s-ar putea să nu fie în concordanță cu opinia noastră. Mi-e greu să mă refer în totalitate la discursul său", a declarat la Realitatea TV liberalul Mihai Voicu.

În ultima perioadă, între liderii USL Victor Ponta și Crin Antonescu au apărut disensiuni, vizibile și în timpul aparțiilor publice. Un prim episod s-a consumat la conferința de după anunțarea lui Mihai răzvan Ungureanu drept premier desemnat. În timp ce Antonescu a tunat și fulgerat împotriva acestuia, Ponta s-a limitat să spună două vorbe. Ulterior, Ungureanu l-a sunat pe Victor Ponta pentru a-i propune un dialog, nu și pe Crin Antonescu. Telefonul a fost motiv de ironii din partea liberalului, care a afirmat că vede acest episod ca "pe un progres al telecomunicațiilor". De altfel, problemele dintre cei doi au fost evidente și în timpul unei emisiuni la Antena 3, în care Ponta s-a scuzat și a plecat din platou, după prima parte a emisiunii, în care vorbise Antonescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6892 secunde