Termenul de transmitere a actelor adiționale la contractele de muncă în Revisal, prelungit până la data de 31 martie 2018

1376
Termenul de transmitere a actelor adiționale la contractele de muncă în Revisal,  prelungit până la data de 31 martie 2018 - termenprelungitrevisal1500x844-1513511588.jpg

Articole recomandate

Termenul de transmitere a actelor adiționale la contractele de muncă în Revisal urmează să fie prelungit în mod excepțional până la data de 31 martie 2018, potrivit unei propuneri de HG prezentată de ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, în ultima ședință de Guvern.

"În ultima perioadă am avut foarte multe consultări cu mediul de afaceri în contextul întoarcerii sarcinii fiscale de la angajator la angajat și vă propunem o Hotărâre de Guvern prin care termenul de transmitere a actelor adiționale la contractele de muncă în Revisal să fie prelungit în mod excepțional până la data de 31 martie 2018. Decizia vine în sprijinul angajatorilor, astfel încât aceștia să aibă suficient timp pentru a transmite noile documente, în condițiile în care în Revisal sunt înregistrate, în prezent, 6,3 milioane de contracte aferente unui număr de 5,5 milioane de angajați, unii dintre ei având mai multe contracte de muncă", a declarat Lia Olguța Vasilescu, citată de Agerpres.

Ministrul Muncii a precizat că același proiect de HG mai prevede ca, ulterior, datei de 31 martie 2018 termenul de transmitere a modificărilor ce vizează salariile, indemnizațiile, sporurile sau altor adaosuri în cadrul contractelor de muncă în vigoare către Revisal să devină de 20 de zile lucrătoare.

"În cadrul acestor noi modificări, în cazul contractelor nou încheiate ele trebuie să fie transmise, în continuare, în Registru, cu o zi înainte ca angajatul să-și înceapă activitatea. Reamintesc, de asemenea, faptul că transferul contribuțiilor de la angajator la angajat se face începând cu data de 1 ianuarie 2018 în conformitate cu Codul fiscal, termenul fiind prelungit doar pentru obligația de transmitere a datelor în Revisal. Deci, nu se amână întoarcerea sarcinii fiscale, ci doar comunicarea efectuării acesteia către Inspecția Muncii", a mai declarat Vasilescu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4097 secunde