"Inechitățile din legea pensiilor se pot corecta printr-o legislație nouă"

313
1

Articole recomandate

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a afirmat, luni, în urma întâlnirii cu sindicaliștii Confederației Sindicale Naționale Meridian, că legea pensiilor are multe inechități care pot fi reglate doar printr-o nouă legislație, scrie romaniatv.net

"Avem de-a face cu o lege a pensiilor care are multe inechități. De-a lungul timpului s-a încercat în Parlament repararea acestor inechități. Totul se poate regla numai printr-o lege nouă. Ne gândim la o legislație pe pensii care să corecteze inechitățile", a spus Vasilescu, în urma întâlnirii cu membrii Confederației Sindicale Naționale Meridian (CSN Meridian).

La rândul lor, reprezentanții Confederației au cerut eliminarea pensiilor speciale

"La întâlnire au venit oameni din minerit, păduri, transporturi, ape și au cerut doamnei ministru să se termine cu pensiile speciale. Să facem o lege ca pensiile speciale să dispară. Ce dorește și opoziția și puterea din Valea Jiului este ca celor mulți să li se mărească pensia și să fim mai atenți cu cei mulți.(...) Minerii ar dori să se calculeze pensiile în funcție de contribuția pe care au avut-o de-a lungul timpului. Unii până în 2011 aveau o pensie, iar alții au altă pensie după 2011", a explicat președintele CSN Meridian, Ion Popescu.

Liderii Confederației Sindicale Naționale Meridian au avut, luni, o întâlnire de lucru cu ministrul Muncii, în cadrul căreia a fost analizată situația din mai multe sectoare, respectiv minerit, transporturi, administrație, poliție, silvicultură, cultură și mass-media.



Comentează știrea

Dinu
21 august 2017
Legi modificate de Ordine

Dar pentru tampenia facuta de ministrul PSD Marian Sirbu care a modificat o Lege, a redus durata de aplicare a Legii 19/2000 de la 2015 la 2010 prin Ordin de ministru 340/2001 nereparata pana in prezent, stiti ? Toate solicitarile de pensionare facute inainte de 01.06.2010 au fost rezolvate prin aplicarea Ordinului nu a Legii, prejudiciul fiind imens in detrimentul solicitantilor. In cazul meu, conditiile indeplinite de 32 ani si 8 luni contributie si 63 ani si 10 luni varsta standard de pensionare sunt datele din Lege pentru depunerea cererii in mai 2010, iar prin Ordin 340, conform datei nasterii,nascut in 1950, cerintele sunt 35 ani contributie si 65 ani varsta standard. Rezultatul: Aplicarea Ordinului 340 , nu a Legii si refuz de pensionare anticipata partiala cu 40.000 roni dauna. Pentru corectitudine, mentionez ca la un an de la abrogarea Legii 19, ICCJ a emis RIL 4/2011 prin care restabileste puterea Legii in fata Ordinului. Tardiv si neaplicabil, ca-n filmele cu prosti !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2504 secunde