"Vom propune Guvernului o variantă de plafonare a indemnizațiilor pentru creșterea copiilor". Care va fi plafonul maxim

184

Articole recomandate

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a afirmat, azi la începutul ședinței Executivului, că urmează să propună o variantă de plafonare a indemnizațiilor pentru creșterea copilului, subliniind că devine o practică să se plătească salarii mai mari de către angajatori în ultimele luni de sarcină, astfel încât și cuantumul indemnizației să crească.



"Introducerea plafonului peste o sumă de 8.000 de lei nu afectează mai mult de 3% dintre cei care primesc aceste indemnizații, dar oprim o practică ce tinde să devină foarte periculoasă pentru bugetul de stat. La ora actuală suntem în analiză și urmează să propunem Guvernului o variantă de plafonare", a afirmat Olguța Vasilescu.

Ea a spus că sunt țări din Uniunea Europeană unde nu se plătesc aceste indemnizații, iar în statele în care se dau, acest lucru se întâmplă doar în anumite condiții.

"În UE mai multe țări nu plătește deloc indemnizația, printre care Marea Britanie, Olanda, Luxembrug, Grecia, Irlanda, Malta. În altele, indemnizația se acordă, dar media este de 500 de euro/lună. Cel mai mult se acordă în Germania, dar în anumite condiții, suma de 1800 de euro/lună. În România am ajuns în situația în care pentru o astfel de indemnizație se plătește și 35.000 de euro/lună pentru o singură persoană", afirmat ministrul Muncii, conform News.ro.

Ea a precizat că după ce anul trecut s-a scos plafonul, care era de 3.400 lei, a observat că "în primele luni ale anului s-a plătit cât pentru întreg anul trecut" și a spus că devine o practică să se plătească salarii mai mari de angajatori în ultimele luni de sarcină, astfel încât și cuantumul indemnizației să crească, "sau, fiindcă se calculează la venit, se fac vânzări de imobile și automat indemnizația este mai mare", scrie romaniatv.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4166 secunde