Termenul limită de plată a primei rate din impozitul pe veniturile din activități agricole

450
Termenul limită de plată a primei rate din impozitul pe veniturile din activități agricole - termenplata-1413556875.jpg

Articole de la același autor

27 octombrie 2014 este termenul de plată a primei rate din impozitul pe veniturile din activități agricole impuse pe bază de norme de venit.

Termenul de plată pentru a doua tranșă din acest impozit este 15 decembrie 2014.

Pe lângă impozitul de 16% pentru veniturile din activități agricole se datorează și contribuția de asigurări sociale de sănătate, în cotă de 5,5% asupra venitului stabilit pe baza normei de venit, care se achită la aceleași termene ca și impozitul, în două tranșe egale. Atât impozitul, cât și contribuția menționată, s-au stabilit prin decizie de impunere emisă de organul fiscal de domiciliu.

Deciziile au la bază declarația 221. Aceasta trebuia depusă până la 26 mai 2014, de către persoanele fizice care cultivă plante, exploatează plantații agricole sau cresc animale, pentru care s-au stabilit norme de venit.

Persoanele fizice care datorează impozit și contribuții aferente veniturilor din activități agricole, precum și accesorii pentru neachitarea la scadență a acestora, pot efectua plata acestor obligații fiscale și la compartimentele de specialitate ale unității administrativ-teritoriale corespunzătoare localității în care își au domiciliul fiscal, în numerar, dacă în localitatea unde își au domiciliul fiscal nu există o unitate teritorială a Agenției Naționale de Administrare Fiscală și între unitatea administrativ-teritorială, prin primar, și direcția generală regională a finanțelor publice în a cărei rază se află localitatea, prin directorul general sau împuternicitul acestuia, s-a încheiat un protocol în acest scop. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2332 secunde