Tinerii agricultori pot cere fonduri europene și dacă au doar un certificat de calificare

1248
În vederea implementării unor noi facilități pentru cei care accesează măsura 112 "Instalarea tinerilor fermieri", APDRP se află în plin proces de modificare a procedurilor.
Astfel, pentru sesiunea din luna noiembrie, potențialii beneficiari ai măsurii ar putea obține un sprijin financiar de maximum 40.000 de euro / exploatație agricolă. Această modificare vizează și sprijinul propus pentru instalarea tânărului fermier, sprijin care crește de la 10.000 de euro la 12.000 de euro pentru o exploatație agricolă cu dimensiunea minimă de 6 UDE. Peste această dimensiune, sprijinul pentru instalare poate crește cu 4.000 euro / 1 Unitate de Dimensiune Economică (UDE), comparativ cu 2.000 de euro pentru 1 UDE, sumă care se primea până în acest moment.
De asemenea, pentru a facilita accesul tinerilor la fondurile europene nerambursabile, nivelul minim de pregătire profesională a solicitanților eligibili se modifică fiind necesar un certificat de calificare sau de absolvire al unui curs de formare de minim 150 de ore în domeniul agricol. Aceste certificate pot fi prezentate atât de către absolvenții de liceu cât și de absolvenții școlilor profesionale sau de arte și meserii, altele decât cele cu profil agricol.
Toate aceste modificări au fost convenite cu direcțiile de specialitate din cadrul Comisiei Europene așteptându-se în acest moment o decizie oficială scrisă din partea acestora.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6715 secunde