Tinerii fermieri au depus cereri de finanțare în valoare de peste 8,7 milioane euro

206
Pentru măsura privind instalarea tinerilor fermieri, din cadrul Programului Național pentru Dezvoltare Rurală (PNDR), au fost depuse 432 de proiecte, în valoare de peste 8,7 milioane de euro, potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii.
Sesiunea pentru depunerea cererilor de finanțare s-a desfășurat în perioada 3 decembrie 2008 - 27 martie 2009. Inițial, termenul limită pentru depunerea proiectelor era 27 februarie, însă ministerul a prelungit sesiunea cu o lună, până la 27 martie, motivul extinderii sesiunii pentru depunerea cererilor de finanțare fiind atât alocarea substanțială de peste 80 de milioane euro doar pentru această arie de investiții, cât și faptul că documentația necesară depunerii proiectelor necesită timp îndelungat de realizare.
În plus, prelungirea termenului limită este o consecință directă a solicitărilor venite din partea potențialilor beneficiari ai măsurii, care și-au manifestat interesul pentru accesarea acestei măsuri, dar care nu au reușit să finalizeze cererea de finanțare a investiției.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5701 secunde