Tinerii fermieri constănțeni au trei luni în plus pentru a cere banii europeni

373
Tinerii fermieri constănțeni au trei luni în plus pentru a cere banii europeni - tractor-1328631383.jpg
Au început demersurile pentru modificarea procedurii de contractare și plată aferente măsurii 112 "Instalarea tinerilor fermieri". Potrivit reprezentanților Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP), modificarea propusă privește prelungirea perioadei pentru depunerea cererii celei de-a doua tranșe de plată, de la 30 de luni la 33 de luni, în situații justificate.

"Demersul are la bază analiza privind implementarea acestei măsuri de investiții, cât și solicitările beneficiarilor cu privire la imposibilitatea operării transferurilor de teren la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, transferuri care nu pot fi efectuate decât în perioada martie - mai a fiecărui an", au explicat reprezentanții APDRP.

Modificarea procedurilor de contractare și plată este însă în conformitate cu fișa măsurii 112, care prevede un termen maxim de 36 de luni, din momentul semnării contractului de finanțare nerambursabilă, pentru verificarea condițiilor de acordare a celei de-a doua tranșă de plată, cât și pentru efectuarea plății către beneficiar.

Dacă, până în prezent, perioada de verificare a condițiilor de acordare a celei de-a doua tranșe de plată pentru măsura 112 era de șase luni din cele 36 de luni, în urma modificării, această perioadă se reduce la trei luni. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6541 secunde