Tot mai mulți "lupi de mare" se înscriu în sindicat

435
Tot mai mulți

Articole de la același autor

Începând de la 1 ianuarie 2019, Sindicatul Liber al Navigatorilor acordă asistență numai membrilor de sindicat. Vestea s-a răspândit cu viteza internetului. Așa se explică de ce, în ultima vreme, tot mai mulți "lupi de mare" cu ștate mai vechi sau mai noi au început să se înscrie în sindicat. 


Tot mai mulți navigatori încep să priceapă că singura formă de protecție împotriva abuzurilor rechinilor din shipping-ul internațional este solidaritatea marinărească, în forma ei instituționalizată: sindicatul. Nimeni altcineva nu îi ajută când nu își primesc salariile cu lunile, când sunt abandonați prin porturi străine sau când nu li se achită asigurarea de boală ori accident. 
"De la începutul anului și până în prezent, am primit peste 100 de noi membri: comandanți, șefi mecanici, ofițeri și nebrevetați. Înscrierile continuă zilnic. Trebuie precizat că, odată cu statutul de membru al SLN, navigatorul îl primește și pe cel de membru al ITF. Oricine poate deveni membru de sindicat. Cotizația anuală este de 0 dolari pentru cadeți, de 70 de dolari pentru nebrevetați și de 100 de dolari pentru ofițeri", a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", Adrian Mihălcioiu, liderul SLN și șef al Inspectoratului ITF România. 


În prezent, SLN are 5.450 de membri, dar gradul de sindicalizare a navigatorilor români este totuși scăzut. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4239 secunde