Traficul în porturile maritime românești

252
Traficul în porturile maritime românești - traficportuar15012023-1673793245.jpg

Articole de la același autor

71 de nave și-au anunțat sosirea. Un număr de 63 de nave cu mărfuri și-au anunțat sosirea în portul Constanța, în următoarele două săptămâni, în zona Midia vor veni 6 nave, iar la Mangalia, 2 nave. Din totalul de 71 de nave, 24 de nave sunt cu mărfuri containerizate, 7 nave operează cereale, 5 nave - produse chimice, 4 nave - produse din metal, 3 nave – cărbune, 3 nave - hidrocarburi, 3 nave – animale vii, 3 nave – echipamente, 3 nave – îngrășăminte, 2 nave – ulei, 2 nave – produse siderurgice, o navă – autoturisme, o navă – fier vechi, o navă – cherestea, o navă – clinker și o navă – ciment. Printre cele mai mari nave așteptate se numără portcontainerele „CMA CGM Tigris” (cu lungimea de 300 de metri), „CMA CGM Judith Schulte” și „CMA CGM Johanna Schulte” (cu lungimea de 299,9 metri fiecare).



Câte nave străine sunt în reparați
i. Pe data de 15 ianuarie 2023, în șantierele navale românești de la Marea Neagră se afla, la reparații, o flotilă de opt nave străine. Din total, cinci sunt reparate la Șantierul Naval Constanța, una la Mangalia și două nave la Midia. Printre cele mai mari nave se numără „Seaoath” și „Toros M”, aflate în reparații la SNC.

43 de nave se află în operare. Duminică, 15 ianuarie 2023, în portul Constanța se aflau sub operațiuni de încărcare - descărcare un număr de 42 de nave, iar la Midia, o navă. Din totalul de 43 de nave: 14 nave operau cereale, 10 nave - produse chimice, 4 nave – fier vechi, 2 nave – ulei, 2 nave - produse din metal, 2 nave – îngrășăminte, o navă – cărbune, o navă – hidrocarburi, o navă – containere, o navă – echipamente, o navă – mazăre, o navă – soia, o navă – animale vii, o navă – produse siderurgice și o navă – cherestea.


Navele aflate sub operare sunt, în general, de capacitate mică și medie. Cea mai mare este bulk-carrier-ul „Iolcos Pride” (cu lungimea de 229 de metri), care încarcă 62.000 de tone de porumb în terminalul Chimpex. În rada portului Constanța așteptau să intre la operare un număr de 17 nave, din care 7 nave pentru a încărca cereale. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2763 secunde