Traian Băsescu: România, îndreptățită să fie compensată pentru abandonarea proiectului Nabucco

76
Traian Băsescu: România, îndreptățită să fie compensată pentru abandonarea proiectului Nabucco - nabucco-1377618716.jpg

Articole de la același autor

Președintele Traian Băsescu consideră că România este îndreptățită să fie compensată pentru abandonarea proiectului Nabucco, context în care țara noastră ar putea beneficia de proiecte de modernizare a infrastructurii, gestionate direct de Comisia Europeană, scrie Capital.

"Deocamdată - și aici atenționez diplomații din spațiul UE și de la Bruxelles - România se consideră îndreptățită să fie compensată pentru abandonarea proiectului Nabucco. Țineți cont că România, în susținerea ei pentru proiectul european, nu s-a așezat între South Stream și Nabucco, a spus pur și simplu Nabucco, pentru că acest proiect corespundea dezideratelor de multiplicare a surselor de aprovizionare. South Stream nu este decât o consolidarea a hegemoniei Gazprom în piața gazelor din UE", a declarat Traian Băsescu, citat de Capital, la Reuniunea Anuală a Diplomației Române.

Șeful statului le-a cerut diplomaților români din statele membre UE să susțină acest demers, pentru că România a fost singurul stat care nu a oscilat în privința proiectului Nabucco. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0826 secunde