Transportatorii se pregătesc de miting, pe 15 septembrie, în Constanța și în toate marile orașe

181
Transportatorii se pregătesc de miting,  pe 15 septembrie, în Constanța și în toate marile orașe - transportatori-1472827559.jpg

Articole de la același autor

Transportatorii acuză ASF că protejează multinaționalele din domeniul asigurărilor auto în războiul scumpirii nejustificate a polițelor RCA.

"Am sesizat că s-a lansat o adevărată campanie de albire a conducerii ASF și de manipulare a adevărului despre criza prețului RCA, în cazul transportatorilor. ASF și firmele de asigurări au lansat informații eronate și calcule falsificate, care ignoră realitatea, pentru inducerea în eroare a opiniei publice. Suntem deschiși pentru orice fel de discuție cu toți cei care doresc să înțeleagă mecanismul folosit de asigurători, pentru scumpirea RCA. Vom oferi presei documente și calcule reale, astfel încât să putem contracara încercările disperate ale ASF și ale asigurătorilor de a falsifica informațiile, pentru a manipula opinia publică", a declarat Vasile Ștefănescu, președinte Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR).

Transportatorii susțin că primul ministru are la îndemână două soluții de care poate uza, pentru rezolvarea crizei RCA și stingerea conflictului creat de aceste multinaționale cu transportatorii și posesorii de auto din România:

1. Să facă uz de Legea 21/1996 art. 4 privind intervenția Guvernului în împrejurări excepționale - "întreaga industrie de transport din România trece printr-o astfel de perioadă cu totul excepțională și dramatică, de prăbușire, din cauza creșterii nejustificate a costurilor poliței RCA, cu sprijinul ASF", după cum susține COTAR.

2. Proiectul de lege al RCA, aflat în dezbatere la Senatul României, în Comisia de Buget-Finanțe, să fie adoptat prin Ordonanță de Urgență, pentru a intra imediat în aplicare.

"Din informațiile noastre, Guvernul României are în intenție să dea OUG pentru modificarea legii RCA și înțelegem că s-au păstrat în conținut și propunerile făcute de patronate. Dacă informațiile noastre sunt corecte, conform celor discutate în data de 3 august, Executivul ar trebui să-și declare public intențiile, după ce a intrat în posesia ultimului raport al ASF", au mai adăugat reprezentanții transportatorilor.

De asemenea, COTAR a depus cerere de miting pentru data de 15 septembrie în toate orașele reședință de județ. Protestul va începe simultan, atât în București, cât și în celelalte orașe, începând cu ora 9. Până atunci, în fiecare luni, pe liniile de centură, pe drumurile de trafic greu, între orele 10-12, șoferii vor circula cu viteză redusă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5865 secunde