În urma ordinului semnat de fostul ministru Orban

Trecerea peste podul Fetești - Cernavodă se taxează de luni

583
Trecerea peste podul Fetești - Cernavodă se taxează de luni - 3665b8adc0f98304be060908b3443edf.jpg
Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România SA a anunțat că, începând de luni, 3 august 2009, va începe să funcționeze Agenția de Control și Încasare Fetești. Aceasta este situată pe tronsonul de autostradă Fetești - Cernavodă, la km 144+251.
În baza prevederilor anexei 5 din Ordinul nr. 245, din 25 februarie 2008, pentru aprobarea unor tarife aplicate de Compania Națională de Autostrăzi, agenția va percepe următoarele tarifele la o singură trecere pe podul peste Dunăre, de la Fetești - Cernavodă: motociclete, inclusiv cele cu ataș – 7 lei; autoturisme, inclusiv cele de teren – 10 lei; microbuze, autovehicule cu masa totală maximă autorizată sub 12 tone – 35 lei; autobuze, autocare, autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12,0 tone și cu maximum 3 axe (inclusiv) – 47 lei; autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12,0 tone și cu minimum 4 axe (inclusiv) – 68 lei.
Tarifele se aplică pentru vehiculele înmatriculate în România și în alte state, pentru fiecare trecere, indiferent de sensul de parcurs.
Noua taxă de drum, introdusă printr-un ordin al fostului ministru al Transporturilor, Ludovic Orban, a fost acceptată de noua conducere a ministerului.
Măsura îi afectează pe agenții economici, dar mai ales populația, care va fi nevoită să suporte, prin mecanismul prețurilor produselor și serviciilor, creșterea cheltuielilor de transport ale firmelor.
Taxa este în contradicție atât cu politica de reformă fiscală, trâmbițată de Ministerul Finanțelor Publice, cât și cu măsurile anticriză promovate de Guvernul Boc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2642 secunde