Trei furnizori de energie electrică au fost amendați cu 100.000 de lei

117
Trei furnizori de energie electrică au fost amendați cu 100.000 de lei - treifurnizorideenergieelectricaa-1667828001.jpg

Articole de la același autor

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei a finalizat acțiunile de control inopinate la societatea Tinmar Energy SA, se arată într-un comunicat de presă. Acestea au fost demarate ca urmare a notificărilor privind întreruperea furnizării energiei electrice transmise clienților finali, începând cu data de 16 septembrie 2022. Controale au avut loc și la afiliații săi, respectiv: Solprim SRL, Eye Mall SRL, Arinna Development SRL și Lord Energy SRL.
 

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că societățile în cauză și-au îndeplinit obligația de achiziționare a energiei electrice pentru acoperirea consumului clienților și nu au denunțat unilateral contractele de furnizare a energiei electrice.

Cu toate acestea, pentru emiterea și transmiterea către clienți a notificărilor privind întreruperea furnizării energiei electrice începând din data de 16 septembrie 2022, fără a avea acest drept, societățile Tinmar Energy SA și Solprim SRL au fost amendate contravențional cu 20.000 lei fiecare.


Societatea Eye Mall SRL a fost amendată cu 60.000 lei pentru emiterea și transmiterea către clienți a notificărilor privind întreruperea furnizării energiei electrice, fără a avea acest drept, precum și pentru inserarea în contractele de furnizare a energiei electrice a unei clauze care dă dreptul furnizorului de a denunța unilateral contractul, fiind, totodată, dispusă măsura de a modifica toate contractele de furnizare a energiei electrice încheiate cu clienții finali, în sensul eliminării clauzei care dă dreptul furnizorului de a denunța unilateral contractul, se spune în comunicat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 12 Noiembrie 2021
Stire din Economie : Haos printre furnizorii de energie
Pagina a fost generata in 0.9126 secunde