Medicament extrem de periculos, vândut în farmaciile din România deși are reacții adverse grave

2182
Medicament extrem de periculos, vândut în farmaciile din România deși are reacții adverse grave - medicament-1667827904.jpg

Articole de la același autor

Un medicament extrem de periculos pentru sănătate, atunci când este consumat mai mult decât este recomandat, încă este comercializat în farmaciile din România, potrivit Gândul


Despre acest medicament, speciliștii europeni spun că este foarte periculos: pastilele pentru slăbit care conţin substanţa Amfepramona.

Deși comercializate în farmaciile din România, Agenţia Europeană a Medicamentelor atrage atenţia că riscurile acestor pastile sunt mult mai mari decât beneficiile. Din acest motiv, s-a făcut recomandarea ca acestea să fie retrase de la vânzare.


Ce probleme de sănătate pot provoca aceste medicamente după administrare prelungită

Agenţia Europeană a Medicamentelor a recomandat ca medicamentele pentru slăbit să fie scoase de pe piață pentru că pot cauza probleme cardiace, dar și probleme pulmonare. De asemenea, acestea pot să dea dependenţă, dar şi tulburări psihice.

Reacţiile adverse grav apar după administrarea prelungită, după cele trei luni în care sunt recomandate de medic, tratamentul cu acestea trebuie întrerupt, ceea ce nu se întâmplă mereu pentru că cei care îl iau își doresc să continue procesul de slăbire. Din acest motiv, Autoritatea Europeană a Medicamentului a recomandat retragerea acestor pilule de la comercializare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3968 secunde