Cum poți fi testat pozitiv în România la droguri, după un medicament banal: ”Este inacceptabil!”

649
Cum poți fi testat pozitiv în România la droguri, după un medicament banal: ”Este inacceptabil!” - drog-1662037384.webp

Articole de la același autor

În ultima vreme pare că străzile au fost invadate de șoferi care conduc sub influența substanțelor interzise. Poliția Română a anunțat în această vară, în nenumărate rânduri, că zeci de conducători auto au fost surprinși zilnic la volanul autovehiculelor, drogați. De aici vine și întrebarea: De unde apetitul brusc al șoferilor români pentru stupefiante, având în vedere că până în 2020 se vorbea foarte rar despre droguri la volan.


Reprezentanții MAI au oferit și explicația. În vara anului 2019, Poliția Română a fost dotată cu aparate DrugTest, care au intrat în posesia inspectoratelor județene abia la începutul anului 2020.

În perioada 2020-2021, din cauza restricțiilor impuse de pandemie, aceste aparate au fost folosite mult prea puțin de către agenții de poliție, astfel încât abia de anul acesta șoferii au început să fie testați în adevăratul sens al cuvântului. În special pe timpul vacanței, când Poliția Română a declanșat o serie de acțiuni rutiere, în special în zonele turistice, de mare trafic, și mai ales în weekenduri. Rezultatele au șocat. Practic din douăzeci de șoferi testați, unul primea un rezultat pozitiv.

Testul rapid pentru depistarea drogurilor indică opt tipuri de substanțe prezente în salivă: cocaina, opioide, metadona, benzodiazepine, THC, amfetamină, metamfetamina, ketamina Citește mai departe





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3319 secunde