Alexandru Rafila: "Peste 90% dintre medicamentele vândute pe internet sunt contrafăcute și pot fi toxice"

1129
Alexandru Rafila:
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, avertizează asupra pericolelor la care se expun cetățenii care nu își cumpără medicamentele din surse sigure, relatează Antena3.ro


"În primul rând, medicamentele eliberate pe bază de prescripție nu trebuie să fie cumpărate de pe internet. Există și o legislație în acest sens. Eu cred că aici am putea face ceva mai mult (…) Cred că trebuie să face în mod consistent o campanie de informare pentru public, încât să renunțe la astfel de achiziții.

Motivele sunt diferite pentru achiziția medicamentelor de pe diverse site-uri. Unul dintre ele, dacă e vorba de medicamente care nu sunt înregistrate în România, atunci există tentația să fie luate din alte surse cu ușurință", a spus Alexandru Rafila.


Mare atenţie la medicamentele vândute pe internet

"Marea majoritate a medicamentelor vândute pe internet și asta însemnă mult peste 90% sunt contrafăcute. În cel mai bun caz, ele nu au niciun efect, dar pot să fie în egală măsură și toxice, deci periculoase pentru sănătate. Nu știm ce se găsește într-un comprimat care este comercializat în acest fel și în mod evident nu trebuie procurate decât dintr-o rețea farmaceutică. (...)


Autoadministrarea de medicamente sau procurarea de pe diverse site-uri, care nu au niciun fel de garanție (…) este clar că nu putem să o încurajăm", a mai declarat Alexandru Rafila.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9705 secunde