Vaccinul anti-HPV ar putea fi introdus în Programul Naţional de Vaccinare

273
Vaccinul anti-HPV ar putea fi introdus în Programul Naţional de Vaccinare - vaccin3-1648147754.jpg
Autorităţile din domeniul sănătăţii iau în calcul să reintroducă vaccinul anti-HPV în Programul naţional de vaccinare, ca un vaccin care nu mai trebuie administrat la cerere, a precizat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. Cererea pentru acest vaccin este destul de mare în acest moment, iar în unele farmacii nu se găseşte în cantităţi suficiente.

„Avem un program pe care l-am crescut serios. Am reuşit să facem acest vaccin pentru public şi am făcut-o ca şi profesionişti, nu neapărat ca reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, în timp. După eşecul campaniei din anul 2008, lucrurile au intrat în normal şi pe măsură ce această solicitare şi interes pentru vaccin vor rămâne, ne gândim să-l reintroducem în Programul naţional de vaccinare ca şi un vaccin care nu mai trebuie administrat la cerere. În momentul de faţă, părinţii acestor fete care sunt eligibile pot să solicite medicului de familie să fie înscrise pe o listă şi Ministerul Sănătăţii a făcut mari eforturi în acest sens”, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Palatul Victoria, ministrul Alexandru Rafila.

Acesta a adăugat că vaccinul anti-HPV este un ser care se găseşte foarte greu pe piaţa de profil, având în vedere că, la nivel global, există o foarte mare cerere.

„Există strategii de vaccinare cu ceva mai puţine doze pentru ţări unde incidenţa cancerului de col uterin este mare, tocmai datorită acestei cereri. Vaccinurile nu sunt o resursă nelimitată şi trebuie să ai o politică pe termen mediu, cel puţin, încât producătorul să poată să îţi aloce deja o parte din producţie. Nu avem, nu putem interveni în zona privată de comercializare a acestui vaccin, ne preocupă programul de sănătate publică”, a precizat Alexandru Rafila. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2621 secunde