Crește numărul cazurilor de Covid, iar infecțiile respiratorii fac ravagii! Ministrul Sănătății, precizări importante

387
Crește numărul cazurilor de Covid, iar infecțiile respiratorii fac ravagii! Ministrul Sănătății, precizări importante - cold-1648317371.jpg
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că evoluţia infecţiilor respiratorii în această perioadă nu este „o situaţie neaşteptată”, el arătând că „la sfârşitul iernii nu este nimic neobişnuit să ai un număr ceva mai mare de viroze respiratorii”. Medicul precizează că rămâne valabilă recomandarea privind purtarea măştii sanitare de protecţie în spaţii interioare aglomerate şi în mijloacele de transport în comun, pentru că astfel poate fi împiedicată transmiterea „oricărei viroze respiratorii”, anunță news.ro.


„Nu cred că este o situaţie neaşteptată în ceea ce priveşte numărul de infecţii respiratorii. Pot să vă spun, în ceea ce priveşte infecţia cu noul coronavirus, că avem un trend uşor crescător, încă nu pot să afirm în vreun fel că este o creştere îngrijorătoare. Am rămas cantonaţi în zona aceasta, a 3-4000 de cazuri pe zi şi o proporţie de 12% dintre teste pozitive. Sper lucrurile să intre în normal peste câteva săptămâni, dar monitorizăm cu atenţie şi ne păstrăm întreaga capacitate de a evalua, diagnostica şi trata pacienţii infectaţi cu noul coronavirus", a declarat ministrul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3228 secunde