MApN, mesaj de condoleanțe după tragedia aviatică de azi: "Zbor lin către escadrila din ceruri!"

2782
MApN, mesaj de condoleanțe după tragedia aviatică de azi:
În urmă cu puțin timp, Ministerul Apărării Naţionale a postat un mesaj de condoleanțe, după accidentul aviatic de azi, din localitatea Strejnicu din Prahova, în care un pilot de renume și-a pierdut viața.


"Am primit cu tristețe vestea trecerii în neființă a pilotului Dan Ștefănescu, aripa dreaptă a "Iacărilor Acrobați", în urma unui accident aviatic în după amiaza de 26 martie.


Transmitem condoleanțe familiei și celor ce l-au iubit, îi apreciem activitatea ca apropiat al militarilor și în special al aviației militare. Dedicat zborului și mândru să reprezinte România împreună cu echipa sa de acrobație, era nelipsit la show-urile aeriene (uneori chiar în formație cu piloții militari de IAK-52), la evoluțiile aeriene de la Arcul de Triumf cu ocazia Zilei Naționale sau la Monumentul Eroilor Aerului de Ziua Aviației și a Forțelor Aeriene, la survolurile dedicate comemorării așilor aviației române.


Un moment remarcabil, prin care și-a arătat noblețea sufletească, a fost când i-a împlinit visul de a se afla iar la manșă unui as al aviației de vânătoare din cel de-al Doilea Război Mondial, generalul Ion Dobran, care atunci avea  99 de ani, într-un zbor de la Bucureşti la aerodromul Bănești în 2018.


Dan Ștefănescu, cu peste 16000 ore de zbor la activ în calitate de pilot comandant şi instructor de zbor pe aeronava Boeing 737, iubitor al acrobatiei, a dus numele aviației române la competiții internaționale, ca membru al Lotului Național de Acrobație, Campion național de acrobație și aterizare la punct fix, Maestru al sportului la zbor cu motor. 
Zbor lin către escadrila din ceruri!", este postarea MApN.


Foto: arhiva Iacării Acrobați, Adrian Sultănoiu
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5819 secunde