Noi servicii medicale în farmacii. Alexandru Rafila a făcut anunțul

2415
1
Noi servicii medicale în farmacii. Alexandru Rafila a făcut anunțul - rafila-1649765175.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, consideră că farmacia este ''un loc'' în care se pot desfăşura ''activităţi favorabile sănătăţii publice'', precum imunizarea antigripală şi măsurarea glicemiei.


"Cred că farmacia în general este un loc în care putem desfăşura multe activităţi favorabile sănătăţii publice, de la informare-educare, implicarea şi în vaccinare. Există modele cel puţin în ceea ce priveşte vaccinarea antigripală în alte ţări şi putem face un astfel de model şi în România.

Noi discutăm foarte mult despre serviciile preventive care ar trebui să stea la baza politicilor de sănătate în România, care să facă sustenabil sistemul de sănătate, pe de o parte, să reducă numărul de ani viaţă cu boală şi să ofere bunăstare populaţiei din România, exact aşa cum îşi propune şi Organizaţia Naţiunilor Unite în cadrul obiectivelor de dezvoltare sustenabilă.


Poate că şi măsurarea glicemiei, de exemplu, ar putea să fie practicată în unele farmacii şi sunt lucruri extrem de simple care se pot face nu cu multe investiţii", a afirmat ministrul.

Potrivit Realitatea.net Rafila a amintit de testarea COVID-19 în unele farmacii. 


"Am avut o testare în farmacii pentru infecţia cu noul coronavirus. Este bine că a început un astfel de program, chiar dacă nu a fost foarte extins. Este bine să începi de undeva. Mă gândesc că farmacia ar fi un foarte bun loc, pentru că este frecventat cu regularitate de foarte multe persoane, ca să primească informaţii de exemplu despre programele de screening. Nu înseamnă doar informaţii generale, chiar informaţii oarecum particularizate", a spus ministrul Sănătăţii la dezbaterea "Prevenţia şi descoperirea precoce a îmbolnăvirilor, soluţii pentru creşterea rezilienţei în sistemul sanitar".

Alexandru Rafila şi-a manifestat speranţa într-o colaborare cu reprezentanţii farmaciştilor din România.

"Sper să am oportunitatea unei întâlniri cu preşedintele Colegiului Farmaciştilor din România şi să găsim împreună cea mai bună cale de colaborare cu acest corp profesional care să fructifice, dacă vreţi, expunerea publică, pentru că dânşii au expunere publică prin activitatea pe care o desfăşoară şi să vedem dacă putem să integrăm mai bine farmaciile şi corpul profesional care deserveşte aceste farmacii în programele de prevenţie din România", a arătat ministrul. 



Comentează știrea

Jana
12 aprilie 2022
Rusine MS

Eu zic sa puna farmaciștii să facă și operații pe creier. Si sa desființeze facultatea de medicină să fie numai facultate de farmacie. Numai idei tâmpite ????

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.388 secunde