Când expiră, de fapt, medicamentele. Cum interpretăm datele de pe ambalaj

844
Când expiră, de fapt, medicamentele. Cum interpretăm datele de pe ambalaj - medicament-1667745270.jpeg

Articole de la același autor

Primul lucru pe care oricine cumpără un medicament este să verifice data de expirare, inscrisă pe ambalaj. Este, în mare măsură, garanția că tratamentul respectiv va fi eficient. Specialiștii atrag însă atenția că există și alte criterii de care trebuie să ținem seama, pentru a nu face risipă nici de medicamente, dar nici de a risca să folosim ceva ce nu mai are efect, potrivit Realitatea



Un aspect important de menționat, mai ales că unii producători nu fac acest lucru, este că data de valabilitate inscripționată pe ambalaj, în momentul achiziționării, se referă la medicamentul neînceput, nedeschis, potrivit sfatulmedicului.ro.

Mai clar, un produs a căruia valabilitate, în stare sigilată, este de 1 an, nu va mai avea aceeași durată de întrebuințare din momentul în care este deschis.

De asemenea, acordați atenție condițiilor de păstrare, de regulă indicate în prospect. În caz contrar, substanțele se pot degrada și, în unele cazuri, pot apărea chiar reacții nedorite.


Marea majoritate a medicamentelor sunt valabile timp de 2 pana la 3 ani de la momentul fabricării. Multe dintre acestea nu expira neapărat după depășirea termenului, dar nu mai exista acea garanție a calității medicamentului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9296 secunde