Cartel Alfa protestează:

Trimiterea bugetarilor în concediu fără plată este un abuz instituționalizat

317
Aplicarea prevederilor Legii privind reorganizarea agențiilor de stat și raționalizarea cheltuielilor publice se lovește de opoziția puternică a sindicatelor. Organizațiile profesionale amenință cu declanșarea acțiunilor de protest. Pe plan mediatic, acestea au început deja.
Confederația Națională Sindicală Cartel Alfa a dat publicității un comunicat în care "se declară total împotriva măsurii de trimitere a lucrătorilor bugetari în concediu fără plată forțat, în cuantum de 8 zile, ca și modalitate de realizare a economiilor la buget. Considerăm că acest lucru reprezintă un abuz față de drepturile și obligațiile angajatului și ale angajatorului asumate de comun acord, prin contractul individual de muncă. Odată cu semnarea lui, lucrătorul își ia angajamente și, în același timp, are și protecție în ceea ce privește timpul de muncă și salariul."
Confederația atenționează: "Orice intervenție în prevederile ce fac obiectul acestui contract, fără acordul lucrătorului, reprezintă un abuz. Or, în situația aceasta se află acum salariații bugetari, în urma aplicării legii privind reorganizarea agențiilor de stat și a obligativității de a efectua 8 zile de concediu fără plată."
Cartel Alfa atenționează: "Concediul fără plată este un drept al lucrătorului, nu o posibilitate de manevră pentru angajator. El se acordă doar la cererea lucrătorului și nu poate fi folosit în lipsa unei cereri a acestuia. Abuzul, chiar dacă este instituționalizat, prin legiferare sa, tot abuz se cheamă."
Confederația cere: "Suprimarea, de urgență, a măsurii propuse, în caz contrar văzându-ne nevoiți să punem capăt acestei situații, prin acțiuni sindicale de protest. Iar acțiunile noastre vor fi pe măsura abuzului la care sunt supuși lucrătorii pe care îi reprezentăm."

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5103 secunde