Trofeul Creativității 2022 a fost câștigat de Global Records SRL din Constanța

628

Articole de la același autor

Compania Global Records SRL este noul lider al Topului Creativității din județul Constanța. Dacă la ediția din 2018 s-a situat pe locul zece, iar în 2019 pe locul doi, la ediția din acest an, Global Records a urcat pe primul loc, fiind declarată, de către Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci București (OSIM), câștigătoarea Trofeului Creativității 2022, acordat la nivelul județului Constanța.

Global Records SRL este o companie mijlocie, specializată în activități suport pentru interpretare artistică (spectacole). În anul 2021, a avut o cifră de afaceri netă de 66.945.088 lei, mai mare cu 54,52% decât în anul precedent, și un profit brut de 8.735.705 lei, superior cu 17,29%. Rezultate au fost obținute cu un număr mediu de 42 de angajați, cu unul în plus față de anul 2020.





Performanța financiară se datorează, în bună măsură, spiritului inovativ al colectivului unității. În clasamentul general al creativității pe județ, stabilit pentru activitatea din anii 2019 – 2021, compania s-a clasat pe primul loc, cu un număr total de 233 de puncte. Acestea au fost acordate întrucât agentul economic a depus, la OSIM, 38 de cereri de înregistrare a mărcilor și, totodată, a obținut 39 de certificate de marcă înregistrată.



Top zece al creativității


Joi, 8 decembrie 2022, în cadrul celei de-a XVIII-a ediții a Trofeului Creativității, eveniment organizat de Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, prin Centrul PATLIB Constanța și Centrul Enterprise Europe Network, în colaborare cu Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci București, au fost făcute cunoscute numele celor mai creative entități din județul nostru. La festivitate au participat reprezentanți ai mediului de afaceri și ai celui universitar, studenți și ziariști.



Topul se prezintă astfel:

1 - Global Records SRL – 233 de puncte (locul 2 în 2019);

2 – Dobrogea Biscuit SRL – 88 de puncte;

3 – Back Sea Suppliers SRL – 82 de puncte;

4 – Flexi-Mob Trading SRL – 76 de puncte;

5 – Optic Partner SRL – 62 de puncte;

6 – Ro-Credo SRL – 54 de puncte;

7 – Fotbal Club Viitorul Constanța SA – 49 de puncte;

8 – Dobrogea Grup SA – 43 de puncte;

9 – CMAG Online Shop SRL și Combinatul de Îngrășăminte Chimice SRL – 39 de puncte fiecare;

10 - Sterk Plast SRL – 36 de puncte (locul 1 în 2019 și 2018, locul 2 în 2017 și 2016 și locul 3 în 2015);

11 – Vinex Murfatlar SRL – 33 de puncte;

12 – Electronic Live SRL – 32 de puncte;

13 – Domeniul Vlădoi SRL – 31 de puncte.

În total, în perioada 1 ianuarie 2019 - 31 decembrie 2021, cele 14 companii clasate în primele 13 locuri au depus: 131 de cereri de înregistrare a mărcilor, 22 de cereri de înregistrare a desenelor și modelelor și 3 cereri de brevet de invenție. Le-au fost eliberate: 119 brevete de marcă înregistrată și 6 certificate de înregistrare a desenelor și modelelor





Cercetarea științifică lipsește din top


Dacă, în anul 2018, pentru prima oară în Top 10 al creativității se număra și un institut de cercetare științifică din județ, respectiv Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație Murfatlar, în topul din 2022, nu se mai află niciunul. Acest fapt spune multe despre criza prin care trece cercetarea științifică românească. De asemenea, spre deosebire de topul din 2019, în care pe locul al treilea se afla Universitatea „Ovidius”, în actualul clasament nu este prezentă niciuna dintre instituțiile de învățământ superior din Constanța.

De asemenea, se remarcă faptul că doar două dintre unitățile premiate în 2019 se regăsesc între primele 13 din 2022.





Finanțare europeană pentru cercetare

La festivitatea de premiere, Ruxandra Serescu, directorul general al CCINA a subliniat rolul instituției camerale în stimularea spiritului creativ în mediul de afaceri și a îndemnat firmele constănțene, universitățile și institutele de cercetare să manifeste o mai mare preocupare în domeniul creativității.

La rândul său, Daniela Dragomir, șefă de serviciu în cadrul OSIM, a subliniat faptul că, în ciuda crizelor la care au fost supuse societatea și mediul de afaceri în ultimii ani, spiritul creativ continuă să se manifeste. „OSIM prețuiește eforturile dumneavoastră. Oficiul de stat are o misiune importantă, de a susține inovarea, creativitate, competitivitatea ca factori de creștere economică. Creativitatea și inovarea sunt elemente cheie în găsirea unor soluții la problemele societății. Ele susțin progresul!” – a declarat reprezentanta OSIM.




Organizatorii le-au acordat firmelor clasate pe primele trei locuri trofee, iar celor clasate pe următoarele locuri, diplome.

În cursul aceleași zile, a avut loc seminarul „Avantajul competitiv oferit antreprenorilor prin obținerea drepturilor de proprietate intelectuală. Marca, succesul afacerii tale! Importanța înregistrării mărcii la nivel național și european”, susținut de experți din cadrul OSIM București și Enterprise Europe Network.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 13 Decembrie 2012
Stire din Economie : Cine sunt "creativii" Constanței
Pagina a fost generata in 0.619 secunde