Tulcea: Ziua porților deschise în Portul militar

173
2
Tulcea: Ziua porților deschise în Portul militar - nava-1439048365.jpg

Articole recomandate

Sute de persoane sunt așteptate, sâmbătă, în Portul militar din orașul Tulcea, cu prilejul Zilei porților deschise, acțiune organizată în preambulul evenimentelor dedicate Zilei Marinei Române - 15 august.



Cele mai atractive puncte pentru vizitatori au fost vedetele fluviale, tunurile de pe acestea, precum și punctele în care s-au prezentat armele și echipamentul pentru intervenții din dotarea Unității Militare 02044 Tulcea, potrivit Agerpres.ro.

'Eu am fost și anul trecut la Ziua Porților Deschise și am revenit astăzi (sâmbătă, n.red.), pentru că mi se pare foarte interesant. Îmi plac vedetele fluviale și armele și vreau să urmez o carieră militară să-mi apăr țara', a declarat Andrei Scafaru, în vârstă de 15 ani, după ce a vizitat echipamentul pentru intervenții din UM 02044.

Un alt punct de atracție pentru vizitatori de Ziua Porților Deschise îl constituie nava "Siret". Construită ca navă prezidențială între anii 1969 și 1971, aceasta a devenit operațională la 1 ianuarie 1972 și a găzduit de-a lungul timpului șefi de stat, comandanți de armate, diplomați, potrivit Cărții de Onoare. Primii oaspeți ai navei prezidențiale, regina Iuliana a Olandei și prințul Bernhard al Țărilor de Jos, însoțiți de jurnaliști, au fost înregistrați oficial pe data de 16 mai 1975.

'Cel mai vizitat punct de Ziua Porților Deschisă este nava 'Siret', o navă de reprezentare a întregii unități. Anul acesta pot spune că numărul vizitatorilor a crescut cu circa 40% față de cei de anul trecut', a precizat comandantul navei 'Siret', locotenent comandor Lucian Martian.

În continuarea manifestărilor organizate cu prilejul împlinirii a 155 de ani de la crearea Marinei Militare Române moderne, vineri, 14 august, în intervalul orar 10,00-11,00, la Cimitirul Eroilor din Tulcea va avea loc o ceremonie militară și religioasă de depunere de coroane de flori în amintirea eroilor Marinei, acțiuni similare urmând să se organizeze și sâmbătă dimineața, la Sulina.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale, sâmbătă, 15 august, de Ziua Marinei Române, în municipiul Tulcea și în orașul Sulina vor avea loc jocuri marinărești și exercițiul 'FNR 15'.


Comentează știrea

Roxana
8 august 2015
Oportunitate extra in timpul liber!

Pentru toate localitățile! Bani din prima lună! 100-285 de euro lunar! Căutam urgent numai oameni extrem de seriosi și interesați colaboreze cu noi, pentru a lucra în timpul liber sau full-time, la alegere, în așa fel încât să obțină câștiguri imediate, 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima lună. Vă rugăm să solicitați cât mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

adi
9 august 2015
anunt

Căutam Operatori calculator pentru publicare anunțuri. Se lucrează comod de acasă aprox. 3 ore pe zi. Cerințe: - cunoștinte minime PC - necesar calculator - conexiune internet - răbdare - seriozitate .Nu este necesară experiență. Instruire gratuită oferită sub forma unor lecții prin mail(contactați-mă doar pe e-mail). Acolo veți găsi toate răspunsurile la toate întrebările atât timp cât citiți cursurile. Veți trece mai întâi prin instruire, apoi care doriți, o să începeți să lucrați. Program part-time. Acest proiect vizează piața americană a cărților electronice. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0618 secunde