Turismul românesc vrea să profite de moartea caprei vecinului

146
Turismul românesc vrea să profite de moartea caprei vecinului - turismul-1403790586.jpg

Articole de la același autor

15 asociații regionale de dezvoltare și promovare a turismului din România, membre ale federației FAPT, solicită Guvernului României, miniștrilor Finanțelor și Economiei egalizarea cotei TVA la 9% pentru toate serviciile din turism. Măsura ar trebui aplicată în regim de urgență pentru a profita de oportunitățile generate de contextul regional, respectiv: criza din Ucraina și dificultățile prin care trece Bulgaria, a cărei infrastructură turistică a fost grav afectată de inundații.

"Considerăm că se impune egalizarea cotei TVA la 9% pentru toate serviciile din turism, în cazul prestațiilor care se desfășoară pe teritoriul României, pentru ca astfel destinațiile românești să poată atrage un număr mai mare de turiști români și străini în vacanță în România" - se arată în comunicatul dat publicității.

La rândul său, președintele Federației FAPT, Corina Martin, a declarat: "Considerăm că Guvernul României are obligația de a sprijini turismul românesc, astfel încât să folosim eficient contextul actual, în vederea creșterii imaginii destinațiilor românești și a sporirii competitivității acestora, comparativ cu alte destinații vecine. În același timp, asociațiile regionale de dezvoltare și promovare a turismului își vor intensifica eforturile proprii de atragere de turiști, și în acest sens evidențiem campania de promovare pe care Asociația Litoral - Delta Dunării o inițiază în acest moment pe piața Republicii Moldova, pentru a atrage pe litoralul românesc turiștii moldoveni care călătoreau până acum în vacanțele estivale în Ucraina. Avem în vedere și alte câteva piețe externe de potențial interes, dar este nevoie de o contrabalansare a ofertei de tarife pentru vacanțele în România. Nu avem voie să ratăm oportunitățile actualului context regional. Consider că a sosit momentul ca Guvernul României să adopte o decizie fiscală cu impact major în avantajul turismului românesc." 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4723 secunde