Cum ar putea sporturile de iarnă să aducă turiști străini la Mamaia

1138
2

Articole de la același autor

Numărul turiștilor străini care vizitează litoralul românesc este redus, germanii, polonezii sau austriecii alegând ca destinații stațiuni din Turcia sau Grecia. Un constănțean vine însă cu o propunere surprinzătoare, prin care să-i atragă pe occidentali către Mamaia.

Poate că, la prima vedere, afirmația profesorului Paul Neagu - "Sporturile de iarnă ar putea atrage foarte mulți turiști străini pe litoralul românesc" - vi s-ar părea bizară. Ei bine, după momentul de uluire, analizând cu mare atenție semnificațiile, veți realiza că aceasta este cât se poate de plauzibilă.

Coordonator al Centrului de diagnostic, terapie și recuperare medicală Sport Forum David Academy din Constanța, Paul Neagu susține - cu argumente! - că sporturile "albe" pot mări considerabil numărul turiștilor de pe litoralul Mării Negre.

"Luați exemplul marilor companii internaționale de băuturi răcoritoare, care își fac cea mai mare promovare în perioada de iarnă, tocmai când populația nu consumă aceste produse. Însă momentul este extraordinar de bine ales. Așa ar trebui procedat și cu turismul pe litoralul românesc. Această activitate are nevoie de o promovare consistentă în locații și momente potrivite. Iar sporturile de iarnă pot «vorbi» despre litoralul românesc la marile competiții în care participă reprezentanții țării noastre. Sportivii care practică bobul pot face o bună propagandă Constanței. Prin regulament, în concurs, bobul este filmat minute bune, deci întreaga atenție a asistenței este îndreptată asupra sa. Apoi, sportivii acordă interviuri și pot transmite mesaje despre țara noastră. Ediția 2015 a Campionatului Mondial va avea loc în Germania, la Winterberg, iar echipajele românești, în componența cărora se regăsesc Andreas Neagu și Andreea Grecu, au șanse mari să obțină rezultate excepționale pentru România. Aceste echipaje ar trebui susținute consistent de către autoritățile locale, dar și de agenții economici care au investiții pe litoral. Sunt convins că, prin sporturile de iarnă, putem atrage turiștii străini către Constanța și Mamaia", a declarat, pentru "Cuget Liber", profesorul Paul Neagu.

Un câștig real pentru Constanța

Paul Neagu spune că Andreea Grecu poate deveni un nume important pentru sportul constănțean: "Este un câștig enorm pentru oraș. Ea concurează atât pentru CS Farul, cât și pentru Universitatea «Ovidius». În afară de bob, ea practică și atletismul și sunt convins că, alături de Andreea Ogrăzeanu și alte două atlete, ar putea face o ștafetă de 4X100 m redutabilă. Acești sportivi trebuie susținuți, este o investiție de pe urma căreia în mod precis va avea de câștigat comunitatea locală".

Demonstrații la Maritimo

Luna aceasta, Andreea Grecu și pilotul nr. 1 al bobului de 2 al României, Maria Constantin, au susținut, în fața unei asistențe numeroase, la Maritimo Shopping Center, o demonstrație de antrenament de forță. La această sesiune, au participat constănțeni încrezători în forțele lor, plusul de motivație fiind dat de marele premiu - un prețios voucher Sport Forum.

Cine este Paul Neagu

Născut la Constanța, dar stabilit din 1979 în Germania, profesorul de educație fizică și sport Paul Neagu este o adevărată enciclopedie în materie de fiziologie și fizioterapie. Și-a instalat cartierul general la Winterberg, în munții "Țării de Sus", unde a pus bazele unei afaceri de mare succes: a deschis două centre de terapie și aduce 3.500 de turiști anual pentru Olimpic-Bob Race. 

Comentează știrea

constanta
27 iunie 2014
sporturile de iarna...

Si de fapt ideea care este? Am citit si recitit articolul dar nu am inteles ideea de baza, referitoare la sportuile de iarna in Constanta. Faptul ca niste campioni fac o demonstratie de antrenament intr-un mall, asta nu rezolva nimic, adica e chiar out-of-discussion. La fel cum am spune sa organizam olimipadele in mall-uri sau la McDonalds... Ca o sa se duca vestea, ii filmam si Constanta o sa bata la fund zonele istorice in ale culturii si invatamantului [asta nu se va intampla niciodata]. Deci... Ma poate lamuri si pe mine cineva cu ideea acestui articol?

aa
27 iunie 2014
a

Cel mai mare blestem pe care-l poti face cuiva: Sa ai penisul lui Maruta, transpiratia lui Cotabita, nasul lui Tonciu si parul lui Traistariu

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4198 secunde