Atenție!

Turiști, aveți grijă la ochelarii de soare!

420
Turiști, aveți grijă la ochelarii de soare! - mamaiaochelarisoare86-1309207228.jpg

Articole recomandate

Turistul nu-i turist "de litoral" dacă-i lipsesc ochelarii de soare. Cu cât sunt mai mari și mai scumpi, bineînțeles cu firma la vedere, cu atât mai bine. Nu toți sunt însă prevăzători și își cumpără acești ochelari de soare de la magazinele de optică, așa că soluția rămân stativele din stațiuni. În Mamaia, de exemplu, numărul acestora este mai mult decât generos, iar prețurile destul de mici.
Ochelarii de soare pentru copii se vând chiar și cu cinci lei, iar pentru adulți prețul pornește de la zece lei, dar nu sare, în cele mai multe cazuri, de 30 lei. Dacă însă optați să-i cumpărați dintr-un magazin specializat din Mamaia, lucrurile se mai schimbă puțin. Chiar dacă și aici se găsesc ochelari de soare cu 20-30 de lei, majoritatea, cu lentilă polarizată, ideali pentru cei care iubesc apa sau care conduc mult, costă 100 de lei. Specialiștii spun că aceste lentilele, cele mai bune, de altfel, blochează practic lumina reflectată pe apă sau pe asfalt și, foarte important, au un factor de protecție de 100% împotriva razelor UV. Nu același lucru se poate spune și despre ochelarii ieftini pe care îi cumpărăm din stațiuni, pentru a ne proteja ochii. Mulți dintre aceștia sunt făcuți dintr-un material ce absoarbe numai 40% din razele UV, sau chiar mai puțin.
Dacă pentru mulți ochelarii de soare încă mai sunt doar un simplu moft, există câteva categorii de persoane care riscă foarte mult dacă nu își protejează ochii cu produse de calitate. Vorbim despre cei operați de cataractă, dar și despre cei care fac tratament cu medicamente fo-tosensibilizante, așa că mare atenție, dacă vă aflați în rândurile acestora!
***
Culoarea lentilei contează într-o măsură mai mică sau mare. Iată ce spun specialiștii: cele clasice - fumurii, sunt cea mai sigură alegere. Lentilele de culoare maro și verde oferă un plus de contrast, deformând destul de puțin cromatica naturală, în schimb lentilele galbene și portocalii oferă cea mai bună percepție la distanță, dar cu un distors considerabil asupra culorilor naturale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 25 Iunie 2011
Stire din Economie : Mamaia așteaptă 20.000 de turiști
Pagina a fost generata in 1.8413 secunde