"Turistul român consideră că în țara lui totul e scump și prost"

317
Calitatea serviciilor pe litoralul românesc este subiectul multor critici. N-ar trebui să fie așa, având în vedere că există un sistem de clasificare și că fiecare unitate turistică ar trebui să asigure servicii cel puțin la nivelul clasei pe care o deține. Mărturisesc că eu n-am văzut ca autoritățile să spună vreodată că un anume hotel sau restaurant nu respectă standardele. Întotdeauna s-a vorbit la general.
Opinia mea este că Ministerul Turismului și patronatul din sector ar trebui să pună degetul pe rană, să identifice oile negre ale turismului, pentru a nu mai fi blamați toți agenții economici.
"Noi, cei din Asociația Națională a Agențiilor din Turism și Patronatul Agențiilor din Turism, ne gândim foarte serios să lansăm proiectul "Hotel recomandat de ANAT". Prin campaniile noastre, de doi ani încoace, ANAT a devenit un reper în industria turismului din România. Opinia publică este foarte atentă la ceea ce lansăm și cred că trebuie să dăm un semnal către turiștii români despre ce înseamnă hotelurile agreate de către ANAT și ce înseamnă un hotel care nu îndeplinește aceste condiții. Din acest punct de vedere, încercăm să facem niște diferențieri foarte clare. Sigur că acest proiect nu este agreat de hotelieri. Ei spun: dacă ne dă ministerul stele, de ce să ne dea și ANAT? Nu, este vorba doar de o recomandare, de o certificare pe care o dă patronatul nostru în relația cu unele hoteluri. Într-adevăr, există probleme în zona hotelieră pe litoral, dar nu numai. Există exemple bune, dar și exemple de "așa, nu!".
Din păcate, ne confruntăm și cu o problemă de mentalitate, pentru că turistul român consideră că în țara lui totul e scump și prost. Noi, cei de la ANAT, am reușit să demonstrăm de doi ani încoace, cu programul "Vacanțe în țara mea", faptul că nu e întotdeauna scump și prost în România, dacă știm să facem alegerea corectă, prin agențiile de turism, pentru că acolo este tariful cel mai mic și ai siguranța unui contract și dacă cumpărăm ofertele speciale: "Litoralul pentru toți", "Vacanța la țară", "O săptămână la munte", "O săptămână de refacere balneară", "Zile gratuite de vacanță" - a afirmat Corina Martin, președintele Asociației de Promovare și Dezvoltare Turistică "Litoral - Delta Dunării."

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2017 secunde