UE acordă un împrumut de 8 milioane euro fermierilor și micilor întreprinzători

324
O parte bună a micilor întreprinzători și producători agricoli, în special din zonele rurale și orașele mici din țară, au dificultăți în obținerea de credite din partea instituțiilor bancare tradiționale.
Pentru a facilita însă acest lucru s-a semnat, potrivit Comisiei Europene, un acord de împrumut cu Patria Credit, instituție română de microfinanțare. Acesta va permite acordarea de micro-împrumuturi cu o valoare maximă de 25.000 de euro unui număr de peste 2.000 de microîntreprinderi din România, potrivit Comisiei Europene.
Este cel de-al cincilea acord și cel mai mare de până acum din cadrul Instrumentului European de Microfinanțare Progress.
Această microfinanțare Progress dispune de un buget de 200 milioane de euro din partea Comisiei Europene și a Băncii Europene de Investiții și are ca scop sprijinirea celor care au dificultăți în obținerea de credite, în special a microîntreprinderilor sau persoanelor fizice autorizate.
Printre beneficiari se pot numără, de exemplu, tinerii între-prinzători, antreprenorii ce aparțin grupurilor minoritare, întreprinzătorii cu dizabilități, dealerii individuali etc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7162 secunde