Ultima zi de depunere a declarației de venituri pentru persoanele fizice

378
17 mai 2010 este ultima zi pentru depunerea formularului 200 "Declarație privind veniturile realizate" de către contribuabilii persoane fizice. Este vorba de cei ce au obținut, în anul 2009, venituri din: activități independente (activități comerciale, profesii libere, drepturi de proprietate intelectuală); cedarea folosinței bunurilor; activități agricole pentru care venitul net se stabilește în sistem real; câștiguri din operațiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract.
Contribuabilii persoane fizice care, în perioada 1 ianuarie 2009 - 31 decembrie 2009 inclusiv, au realizat venituri din câștiguri din transferul titlurilor de valoare, altele decât părțile sociale și valorile mobiliare în cazul societăților închise, nu le declară în formularul 200 "Declarație privind veniturile realizate", fiind considerate venituri neimpozabile pentru anul fiscal 2009.
Formularul 200 poate fi descărcat accesând portalul "www.anaf.ro/ Asistență contribuabili/Toate formularele", cu explicații sau poate fi obținut direct de la sediul administrațiilor financiare și de la D.G.F.P. Constanța - Biroul metodologie și asistență contribuabili.
Pentru completarea corectă a declarației, contribuabilii pot solicita asistență la sediile administrațiilor fiscale, la numărul de telefon 0341/039.160, precum și la biroul metodologie și asistență contribuabili din cadrul DGFP Constanța.
Totodată, poate fi accesat site-ul ANAF/Asistență contribuabili/Declarație privind impozitul pe venit, unde a fost introdus un ghid electronic (prezentare PowerPoint) ce prezintă modul de completare a declarației de venit.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.91 secunde