Ultimii marinari români aflați pe nava RM Pioneer au fost repatriați

216
Ultimii marinari români aflați pe nava RM Pioneer au fost repatriați - rmpioneer-1388429862.jpg

Articole recomandate

Ministerul Afacerilor Externe informează că luni au fost repatriați ultimii doi marinari români aflați pe nava RM Pioneer, arestată la data de 22 august 2013, din ordinul Amiralității Malaieziene, transmite Agerpres.ro.

"Anterior, la data de 27 decembrie 2013, Ministerul Afacerilor Externe a repatriat alți 3 marinari aflați pe aceeași navă. În vederea soluționării acestui caz, Departamentul Consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe a colaborat susținut cu Autoritatea Navală Română și cu Sindicatul Liber al Marinarilor — filiala România, parteneri constanți de dialog în astfel de situații. Reamintim că, în acest scop, Ambasada României la Kuala Lumpur a păstrat permanent contactul cu marinarii aflați pe navă și a întreprins demersuri pe lângă autoritățile malaieziene, managerul navei, WEM Lines Grecia, precum și pe lângă firmele de avocatură ale companiilor creditoare, în vederea repatrierii marinarilor români în cele mai bune condiții și a efectuării plății salariilor restante", se arată într-un comunicat de presă.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă marinarilor români care doresc să lucreze pe nave ale unor proprietari și/sau armatori străini să se informeze în prealabil asupra situației în care se află navele, asupra litigiilor comerciale în care acestea sunt implicate și să se angajeze prin intermediul unor agenții de crewing cu o bună reputație (care nu au trimis marinari pe nave reținute, sechestrate sau arestate), acreditate de Autoritatea Navală Română. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 11 Decembrie 2013
Stire din Economie : Moș Crăciun  vine la puii lupilor de mare
Pagina a fost generata in 0.3876 secunde