Dinel Staicu, condamnat la 11 ani de închisoare în dosarul fraudării Transgaz

194
Dinel Staicu, condamnat la 11 ani de închisoare în dosarul fraudării Transgaz - dinelstaicu-1388429646.jpg

Articole recomandate

Dinel Staicu a fost condamnat de Judecătoria Sectorului 2 la 11 ani de închisoare pentru fraudă, în dosarul Transgaz, conform B1 TV. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.
În noiembrie 2007, președintele Societății de Investiții Financiare Oltenia, Dinel Staicu, a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție, într-un dosar privind fraudarea patrimoniului SC Transgaz SA Mediaș cu peste 11 milioane de euro.
În acest dosar au mai fost trimiși în judecată Aurel Gabriel Coconea - fost director general al SNTGN Transgaz SA Mediaș, Cornel Teodor Volintiru - fost director general al SC Sironex SA Craiova, Carmen Ioana Popescu și Vlad Rebega - foști directori general, respectiv, economic al SC BDJ SA Craiova, Vasile Banciu - fost director general adjunct al SC Asigurarea Națională Română SA, Adrian Georgel Bogza - fost administrator al SC Delta Telecom SA, precum și Iulian și Tudorică Siclitaru.
Anchetatorii au stabilit că, în perioada august 2000 - iulie 2001, Aurel Coconea ar fi încheiat ilegal 14 convenții de plăți cu cinci societăți cu capital integral de stat, prin care ar fi interpus în circuitul financiar dintre societățile de stat transportatoare, distribuitoare și respectiv beneficiare de gaze naturale, patru firme private controlate de Dinel Staicu. Cele patru firme sunt SC BDJ SA Craiova, SC Padogaz SA București, SC Sironex SA Craiova și SC Dumimpex SM SRL București.
Anchetatorii au stabilit că cele patru firme controlate de Dinel Staicu - reprezentate de Cornel Volintiru, Vlad Rebega, Carmen Ioana Popescu, Tudorică și Iulian Siclitaru - nu ar fi avut activitate comercială, nu ar fi avut relații comerciale cu societățile implicate în încheierea actelor de compensare și nici nu ar fi prezentat credibilitate financiară.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3417 secunde