Un gest de omenie pentru localnicii din Fântânele. „Invităm oamenii să culeagă gratis legume”

3253

Articole de la același autor

Un fermier din comuna Fântânele, judeţul Constanţa a uimit zilele trecute internauţii, cu un anunţ postat pe pagina sa de socializare. În doar câteva ore, mesajul a avut un impact deosebit şi a devenit viral pe Internet. Peste 1.000 de persoane au dat like şi l-au dat mai departe. Mulţi au vrut să ştie de unde pot veni să ia legumele pe care omul le oferea gratuit celor care veneau să le culeagă.

Legumicultorul din comuna Fântânele a vrut să facă un gest de omenie şi a postat pe Facebook un anunţ prin care spunea că cei care voiau vinete, ardei, gogoşari, ardei kapia sau varză pot veni să le culeagă şi să le ia fără niciun ban. „Legume gratis!!! Ardei gras, kapia și gogoşari gratis… trebuie doar să le culegeți. Ca în fiecare an, la final de sezon agricol, oferim ocazia persoanelor cu resurse financiare limitate sau pur și simplu pentru cei care doresc să-și completeze stocul de legume pentru iarnă să vină să culeagă direct din câmp gratis. Vă așteptăm!”, scria administratorul fermei în urmă cu câteva zile.

Anunţul a avut mare impact pentru că, în câteva ore, oamenii din satele vecine şi nu numai, s-au dus şi au umplut maşinile şi căruţele cu legume. Unii le-au luat pentru consumul propriu, alţii le-au luat pentru a le oferi mai departe şi altor semeni care au nevoie de ele. „Facem acest lucru de câţiva ani. Invităm sătenii să culeagă legumele rămase pe câmp la finalul campaniei de recoltare. Avem două hectare şi pe ele cultivăm varză, vinete, ardei de toate felurile. Acum ne-a luat şi pe noi prin surprindere ce impact a avut anunţul postat pe Facebook şi ne bucurăm că lumea a venit şi şi-a luat legume gratis. A fost o bucurie şi pentru tatăl meu, mai ales că el se ocupa în mare parte de pământ şi de legume. Am văzut că au venit şi localnici, şi din satele vecine dar şi din Constanţa. Unii doar să se uite, pentru că nu le venea să creadă, alţii şi-au tras cizmele şi au intrat în câmp să culeagă legumele”, ne-a povestit Adrian Roşu, legumicultor şi primar al comunei Fântânele.

Fermierii mici sunt lăsaţi la mila Domnului

Ferma de legume este afacerea familiei pe terenul moştenit din tată în fiu. Munca în legumicultură este grea, implică mult timp şi bani şi profitul nu este cel scontat, mai ales că pe producătorii mici nu-i prea ajută nimeni. „Am vândut câteva tone de vinete la supermarket, dar trebuie să ai recoltă mare că nu-ţi cumpără orice. Trebuie să fie de o anumită calitate şi calibru, să ai un anumit standard. Legumele crescute sub cerul liber nu sunt întotdeauna de o anume dimensiune să poată intra pe rafturile supermarket-ului. Este greu şi pentru că nu avem o staţie de procesare sau de depozitare. Încercăm să facem ceva în comună dar trebuie să ne unim, ori asta este mai greu”, a spus primarul din Fântânele. Pentru anul viitor fermierul se gândeşte la o altă strategie, prin care va apropia consumatorul de producător. „Ne-am gândit la ceva interactiv pentru clienţii noştri. Exista un concept european „de la fermă direct în farfurie”, mai precis, veniţi şi vă culegeţi singuri produsele. Pe lângă legumele produse de noi avem în localitate şi producători de fructe, miere şi brânză. Veţi avea garanţia unor produse de calitate, veţi vedea cu adevărat cum se munceşte la ţară, respiraţi aer curat şi veţi face poze lângă eoliene”, a transmis fermierul pe Internet. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2932 secunde