Un nou început pentru agricultură

361
2008 se anunță anul relansării agriculturii din România. Astfel, după campania puternică de sprijinire a fermierilor care au primit sume importante pentru înființarea culturilor din toamna anului trecut, începând din acest an ei vor avea acces la Programul Național de Dezvoltare Rurală, care pune la bătaie, pentru până în anul 2013 nu mai puțin de opt miliarde de euro.
Potrivit reprezentanților Ministerului Agriculturii, PNDR vine ca o continuare a programului SAPARD, diferențele fiind făcute în primul rând de suma mult mai mare alocată de această dată, precum și de numărul dublu de măsuri pe baza cărora se poate solicita finanțarea.
Principalele obiective stabilite prin PNDR sunt dezvoltarea unui sector agricol și forestier competitiv, capabil să se adapteze schimbărilor pe termen lung, menținerea calității și diversificarea spațiului rural, îmbunătățirea standardelor de viata în zonele rurale și Implementarea unui program pilot LEADER
Finanțările se acordă pe trei axe respectiv creșterea competitivității sectorului agricol și forestier, îmbunătățirea mediului și spațiului rural și creșterea calității vieții în zonele rurale și diversificarea economiei în acestea, la care se adaugă Programul LEADER.
Din cele opt miliarde de euro, până în 2013, cele mai multe fonduri vor fi alocate pentru proiectele privind creșterea competitivității sectorului agricol și silvic, respectiv 3,17 miliarde de euro, reprezentând 42,19% din totalul fondurilor alocate programului. Pentru celelalte, sumele vor fi de 1,88 miliarde euro (25%) pentru îmbunătățirea mediului și a zonelor rurale, de 1,98 miliarde euro (26,31%) pentru îmbunătățirea calității vieții în zonele rurale și diversificarea economiei rurale și de 0,19 miliarde euro (2,5%) pentru axa "Leader".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8656 secunde