Un producător bulgar, investigat de Consiliul Concurenței

1022
Consiliul Concurenței a declanșat o investigație în cazul producătorului de corpuri de iluminat și aparatură electrocasnică Elmark Holding (Varna) și Elmark Industries SC (Dobrici). Fabricantul bulgar este suspectat de o posibilă încălcare a legislației din domeniul concurenței, a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", Ioan Bădică, inspectorul de concurență coordonator pentru regiunea de sud-est. Există indicii privind existența unei înțelegeri de piață cu distribuitorii, referitoare la preț. Mai întâi s-a stabilit un preț maxim, apoi unul minim, iar în cele din urmă, un preț recomandat. O clauză din contractul de distribuție prevede posibilitatea rezilierii lui în situația în care nu se respectă politica de prețuri a producătorului. Acesta susține că prevederea respectivă nu a fost niciodată pusă în aplicare, dar în fața legii contează faptul că astfel de înțelegeri scrise există.

Producătorul bulgar are propria firmă de distribuție în România, Electromarket Export, dar recurge și la alți distribuitori. Dacă la început a declarat că are doar 30 de distribuitori, în cele din urmă a recunoscut că lucrează cu 130, a dezvăluit Ioan Bădică.

Pentru că nu a cooperat, în-cercând să ascundă numărul real al distribuitorilor, producătorul nu a beneficiat de clemența Consiliului Concurenței. Investigația este în curs de derulare și până la finalizarea ei, producătorul se bucură de prezumția de nevinovăție. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5149 secunde