Un șir de catastrofe navale

432
Un șir de catastrofe navale - unsirdecatastrofe-1396978444.jpg

Articole de la același autor

În ultimii ani, în zona Mării Negre au avut loc mai multe evenimente tragice. În 2012, au fost raportate patru accidente navale, dintre care două cu 19 victime în total. Scu-fundarea cargoului "Vera", la Eregli, pe 31 ianuarie, a făcut 7 victime. Nava costieră turcească "Hay K" și ferry-boat-ul rusesc "Feruz" au eșuat pe coasta Samsumului, pe 8 februarie. Nava ucraineană "Yukka"         s-a scufundat pe 12 august, la 10 mile de portul turcesc Eregli, după un incendiu la bord. Cargoul rusesc "Volgo-Balt 199" s-a scufundat în timpul furtunii din 4 decembrie, în apropiere de Istambul, iar șalupa de salvare "Kiyiemniyeti" a fost zdrobită de valuri, de stânci. Au fost înregistrate 12 victime.


În 2013, pe data de 6 martie, pe o vreme favorabilă, cargoul ucrainean "Nikolay Bauman" s-a scufundat la 7 mile nautice NE de portul Sulina. În 2014, pe 8 ianuarie, nava turcească "Kalkava" s-a scufundat la circa o milă marină de portul Sinop (Turcia). Câteva ore mai târziu, la câteva mile mai departe, s-a scufundat și nava "Lady Amar", sub pavilion Cambogia. Dintre cei 18 membri ai echipajului, patru au fost dați dispăruți. Pe 7 februarie 2014, în condiții de vreme bună, cargoul turcesc "Elland" s-a scufundat în zona de coastă a Bulgariei, cei 11 membri ai echi-pajului reușind să se salveze. Nava plecase din portul Constanța.


Statisticile arată că, în cele mai multe dintre catastrofe, au fost implicate nave cu vârsta de peste 20 de ani. Nava "Elland", spre exemplu, avea 32 de ani. La inspecția de Port State Control efectuată când a intrat în portul Constanța au fost con-statate 25 deficiențe, dintre care șase au determinat reținerea ei. Dintre cele 25 de deficiențe, cinci erau în legătură cu cerințele de siguranța navigației.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Martie 2014
Stire din Eveniment : USS Truxtun a părăsit Marea Neagră
Pagina a fost generata in 0.404 secunde