Unde se duc banii hotelierilor?

1082
Unde se duc banii hotelierilor? - cristianraducomisarsefgardafinan-1315145497.jpg
Un studiu realizat în 2010 de către Garda Financiară Constanța în colaborare cu Direcția Generală a Finanțelor Publice, pe un eșantion de peste 2.000 de operatori economici din stațiunile de pe litoral, arăta că cei mai mulți dintre ei au înregistrat pierderi sau un profit foarte mic. Printre societățile comerciale analizate se aflau și hoteluri renumite.

"Situația nu s-a schimbat. Operatorii din turism sunt foarte vehemenți, foarte supărați că statul nu-i ajută cu infrastructura, cu plaja, cu algele. Păi, statul de unde să aibă bani, dacă operatorii de pe litoral nu contribuie cu nimic sau contribuie cu o sumă modică. Ei așteaptă mereu să le dea statul. Vom repeta studiul și sunt convins că rezultatele vor fi neschimbate" - a declarat Cristian Radu, comisarul șef al Gărzii Financiare - secția Constanța.

El a promis că la finalul studiului va da numele societăților din turism. "Veți vedea nume de mari operatori care contribuie cu 100 de lei impozit pe profit, la bugetul de stat. Ei susțin că reinvestesc banii. Unde sunt investițiile? Câte hoteluri pot reprezenta cu succes litoralul românesc? Foarte puține! Înseamnă că investițiile se fac în alte domenii. Din fericire, avem și exemple de operatori corecți " - afirmă comisarul șef.

În sezonul estival 2011, metoda principală de fraudare pe litoral a fost neutilizarea casei de marcat. Au existat și "inovații", precum cea a unui agent economic care activa la Eforie Nord cu spații de cazare și ali-mentație publică, deși era radiat de șapte ani din Registrul Comerțului.

"În turism și alimentația publică se impune im-pozitul forfetar. Din câte cunosc, la Ministerul Fi-nanțelor Publice se lucrează la acest proiect. Metoda prezintă nume-roase avantaje. Statul are un venit sigur, iar agenții economici știu de la începutul anului cât au de plătit. În plus, scapă de o mulțime de controale și de birocrație" - afirmă comi-sarul șef.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7183 secunde