Ungaria ajută România cu echipamente și medicamente anti-COVID-19

364
Ungaria ajută România cu echipamente și medicamente anti-COVID-19 - ungaria-1635436335.jpg
Ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, Péter Szijjártó, a anunțat că Ungaria trimite în 20 de spitale din România, 40 de aparate de ventilaţie mecanică, 1 650 de măşti de respiraţie non-invazive şi 3 000 de cutii de favipiravir.

Potrivit Antena3.ro, Ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, Péter Szijjártó, a anunțat astăzi un sprijin consistent pentru a contribui la gestionarea cu succes a epidemiei în România.

Şeful diplomaţiei ungare a subliniat că nu trebuie uitat că pandemia nu cunoaşte graniţe şi că succesul gestionării ei în ţările vecine contribuie foarte mult şi la reuşita luptei împotriva pandemiei în Ungaria.

Ministrul maghiar a mai spus că cel de-al patrulea val al epidemiei face ravagii în Europa şi este clar de pe acum că ţările cu rate de vaccinare scăzute pot ajunge cu uşurinţă în situaţii difficile, iar unele ţări vecine ale Ungariei, printre care şi România, au ajuns în perioada celui de-al patrulea val cu un nivel de vaccinare redus.

Mulți pacienți din România au nevoie de tratament invaziv și multor spitale le este greu să facă față, a spus el. Consultările privind cele mai bune modalități de a ajuta sunt în desfășurare între reprezentanții guvernului ungar și ai guvernului român, inclusiv mulți etnici maghiari, precum viceprim-ministrul Hunor Kelemen și ministrul Sănătății Attila Cseke, a adăugat el, potrivit Hungary Today.


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2326 secunde