Klaus Iohannis a comentat poziţia Ungariei privind Tratatul de la Trianon

226
Klaus Iohannis a comentat poziţia Ungariei privind Tratatul de la Trianon - iohannisafirmatie-1633262720.jpg
Președintele Klaus Iohannis a fost prezent la dezbaterea Forumului european „Carol cel Mare”, la Aachen, Germania, un eveniment tradițional organizat în marja decernării premiului Carol cel Mare, pe care l-a primit sâmbătă.

Acesta s-a arătat deranjat de poziția Ungariei privind Tratatul de la Trianon, spunând „mă enervează ba chiar mai mult decât pe dumneavoastră afirmațiile lor”. Klaus Iohannis a afirmat că el este din Transilvania și că „noi am decis prin vot popular să aderăm la România, nu am furat nimic de la nimeni, a fost dreptul nostru de autodeterminare”.

Conform Calea Europeană, el a fost întrebat, în cadrul dezbaterii de la Aachen, de un vecin care are uneori atitudine antieuropeană şi care pune sub semnul întrebării frontierele Trianonului.

„Este puțin ca într-o familie, unde, la întâlnirea de familie, cei mai mulți au un văr de-al doilea, de-al treilea, care din cinci în cinci minute calcă în străchini, dar oricum nu-l dăm afară, că e rudă. Încercăm să-i mai dăm lecții, să-l integrăm, să-l liniștim, asta este rețeta cred. Eu nu susțin ideea de eliminare, de înlăturare din organizație, pedepsele de așa natură nu aduc rezultatele scontate de mulți. Eu cred că trebuie să le spunem foarte clar acestor oameni în față care sunt așteptările și să continuăm procesul”, a răspuns Klaus Iohannis.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5943 secunde