Investiție de 103,5 milioane euro pentru pregătirea a 12 rute culturale și turistice

209
Investiție de 103,5 milioane euro pentru pregătirea a 12 rute culturale și turistice - investitiede1035milioaneeuro-1633262687.jpg

Articole de la același autor

Prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României vor fi create și promovate 12 rute culturale și turistice tematice care vor include modernizarea sau reabilitarea a 225 de situri turistice cu impact național sau internațional, a anunțat Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Prin aceste investiții va fi sporită atractivitatea destinațiilor turistice selectate. Dezvoltarea rutelor din zonele rurale defavorizate din România va contribui la crearea de noi locuri de muncă. Bugetul alocat acestor investiții este de 103,5 milioane euro.

Cele 12 rute tematice sunt: ruta castelelor, ruta curiilor, ruta culelor, traseul gastronomiei tradiționale românești, ruta bisericilor fortificate, ruta bisericilor de lemn, ruta mănăstirilor din zona Moldovei, ruta Sfântul Ladislau, traseul castrelor romane, ruta cetăților, refacerea peisajului cultural din Delta Dunării, ruta satelor cu arhitectură tradițională.

Vor fi cel puțin 225 de siturile turistice specifice ce vor fi selectate pe baza capacității lor de a atrage turiști internaționali și naționali și de a contribui la o transformare socio-economică durabilă, în zonele rurale și defavorizate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4873 secunde