Orașul Techirghiol, în plină modernizare. „Vrem să construim o creşă”

1379
Orașul Techirghiol, în plină modernizare. „Vrem să construim o creşă” - fondtechirghiol-1632062085.jpg
Aşa cum se întâmplă în majoritatea localităţilor din judeţul Constanţa, în oraşul Techirghiol lucrurile merg spre bine. Ne referim aici la problemele de administraţie care sunt ţinute sub control de primarul Iulian Soceanu. Acesta a explicat pentru ziarul „Cuget Liber” că în Techirghiol există mai multe proiecte care se află în desfăşurare, dar şi altele care urmează să fie demarate.

„Avem un număr de şapte proiecte pe fonduri europene în derulare care sunt într-un anumit stadiu de implementare. Cel mai avansat dintre ele se află undeva la 70 la sută. Avem un proiect de racordare a oraşului la reţeaua de gaze care este implementat la 45 la sută. Pregătim documentaţii pentru alte cinci proiecte pe care vrem să le punem pe primul loc. Avem două proiecte pe mobilitate urbană şi, în special, pe modernizarea unor străzi în oraşul Techirghiol. Este vorba despre un număr de 23 de străzi. Mai avem un proiect de prelungire a pistei de biciclete cu încă 1.300 de metri liniari. Vrem să construim un corp nou în cadrul Liceului «Emil Racoviţă». Până la această oră ar fi trebuit ca lucrările să fie finalizate, însă din mai multe motive nu am reuşit acest lucru, astfel că elevii vor începe şcoala online. Este un corp care să conţină 15 clase, o aulă, teren de sport şi împrejmuirea unităţii de învăţământ. Vom îmbunătăţi reţeaua de apă-canalizare în cartierul Tineretului şi vom asfalta strada Dobrogei. Vom reabilita corpul 1 al primăriei” , a declarat pentru „Cuget Liber“ primarul oraşului Techirghiol, Iulian Soceanu.

În multe localităţi iluminatul stradal reprezintă o problemă, însă în Techirghiol lucrurile nu stau chiar în acest fel. Iulian Soceanu spune că în Techirghiol există unul dintre cele mai moderne sisteme de iluminat din Dobrogea.

„Iluminatul stradal este reabilitat de doi ani de zile. Astăzi avem unul dintre cele mai moderne sisteme de iluminat public pe bază de led pe toate străzile din oraş. Noi nu avem probleme cu iluminatul stradal. Avem contract cu o societate care se ocupă de acest lucru. S-au schimbat toate lămpile vechi şi consumatoare de energie din Techirghiol şi pot să spun cu mâna pe inimă că este unul dintre cele mai moderne sisteme de iluminat din judeţ. În Techirghiol nu există creşă, astfel că vrem să construim una. Momentan avem doar o grădiniţă cu program prelungit. Profităm de aceste finanţări care se vor acorda de către Guvernul României şi am depus solicitare pe un teren de 1.500 de metri pătraţi pentru construirea unei creşe în oraşul Techirghiol”, a mai spus Iulian Soceanu.

Turismul, la loc de cinste în Techirghiol

În ceea ce priveşte turismul, staţiunea Techirghiol a stat foarte bine la acest capitol în această vară. Extrem de mulţi turişti au ales să îşi petreacă vacanţa la Techirghiol şi să se bucure de tradiţionalul tratament cu nămol.

„Dacă vorbim de turismul balnear, vorbim despre un real succes. În vara care tocmai a trecut staţiunea a fost plină ochi. Agenţii economici au avut un an incredibil. Turiştii care au venit la Techirghiol au avut parte de cele mai bune condiţii. Ne aşteptăm ca şi în anii viitori să avem parte de foarte mulţi turişti pentru că sunt sigur că cei care au fost aici au plecat foarte mulţumiţi acasă”, a explicat Iulian Soceanu.

Baza sportivă din Techirghiol este una extrem de modernă, lucru confirmat de primarul Iulian Soceanu.

Terenul de fotbal a suferit modificări în ceea ce priveşte scaunele din tribune, calitatea gazonului sau noua tabelă electronică.

„Stadionul din Techirghiol se află într-o continuă modernizare. Am avut anul trecut un proiect prin care s-a construit un teren sintetic. Stadionul este dotat cu tabelă electronică, cu scaune noi în tribune şi toalete montate în incinta stadionului. Avem una dintre cele mai cochete baze sportive din judeţul Constanţa. Sala de sport a fost zugrăvită şi s-a pus în funcţiune centrala termică, cea care era nefuncţională. Activităţile sportive se desfăşoară în condiţii optime. Cetăţenii oraşului Techirghiol au acces în baza sportivă doar contra cost. Printr-o hotărâre de consiliu local s-au stabilit anumite taxe de închiriere. Avem un program foarte bine stabilit. Au prioritate activităţile din cadrul Clubului Sportiv Techirghiol, iar în restul timpului, persoanele care vor să închirieze anumite terenuri din bază pot face acest lucru”, a concluzionat Iulian Soceanu.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3616 secunde