Unitățile hoteliere vor putea fi declasificate

234
Unitățile hoteliere  vor putea fi declasificate - turism-1363624427.jpg
Ministerul Economiei a pus în dezbatere publică proiectul de hotărâre de guvern pentru modificarea HG nr. 1267/2010 privind eliberarea certificatelor de clasificare, a licențelor și brevetelor de turism.

În cazul procedurii pentru obținerea certificatului de clasificare a structurilor de primire turistică, se propune ca, pe baza unei cereri standardizate, a declarației pe propria răspundere și a documentației complete depuse, să fie eliberată o autorizație provizorie. Aceasta îi acordă operatorului economic dreptul de a funcționa până la data realizării verificării, la fața locului, a îndeplinirii criteriilor de clasificare.

Autoritatea responsabilă în domeniul turismului are obligația de a verifica structura de primire turistică și de a întocmi o notă de verificare, care va cuprinde categoria și tipul de clasificare la care se încadrează structura de primire turistică, conform celor constatate la fața locului.

Certificatul de clasificare se eliberează pentru tipul și categoria de clasificare înscrise în nota de verificare, pe durată nedeterminată. În cazul în care structura de primire turistică nu poate fi încadrată la niciun tip și categorie de clasificare, nota de verificare va cuprinde mo-tivele. Începând cu data comunicării notei de verificare, autorizația provizorie își încetează valabilitatea.

O altă propunere se referă la introducerea declasificării (acordarea unei categorii de clasificare inferioare) ca sancțiune complementară. Declasificarea are loc în cazul în care operatorul economic nu asigură funcționarea la categoria sau tipul de structură de primire turistică menționate în certificatul de clasificare sau nu respectă condițiile legale în ceea ce privește desfășurarea activității în structurile de primire turistică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1008 secunde