UNSICAR: Plafonarea comisioanelor brokerilor la 8% , în cazul RCA, nu este o soluţie corectă

182
UNSICAR: Plafonarea comisioanelor brokerilor la 8% , în cazul RCA, nu este o soluţie corectă - 11-1680018799.jpg

Articole de la același autor

Brokerii de asigurări se opun plafonării comisionului de distribuţie în cazul RCA la un procent fix şi solicită modificarea articolului din proiectul publicat de Ministerul Finanţelor, în sensul aducerii acestuia la condiţiile de piaţă din data de 28 februarie 2023, la fel ca pentru ceilalţi actori ai pieţei.

Conform unui comunicat transmis de reprezentantii brokerilor, propunerea afectează masiv şi arbitrar capitalul autohton prezent în această industrie.

"Uniunea Naţională a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări (UNSICAR) se opune noului proiect de HG privind stabilirea tarifelor de primă maxime pentru poliţele RCA, principalele motive fiind îngrădirea concurenţei şi discriminarea distribuitorilor independenţi în raport cu canalele de vânzări directe ale asigurătorilor. Membrii UNSICAR înţeleg demersurile autorităţilor în direcţia prevenirii eventualelor efecte negative asupra consumatorilor ca urmare a insolvenţei Euroins România, dar măsura plafonării comisioanelor brokerilor la 8% nu este o soluţie corectă pentru piaţa în care ne desfăşurăm activitatea. După cum se menţionează în proiect, singurul element care se plafonează este comisionul intermediarilor, restul elementelor fiind îngheţate la preţul de piaţă", semnalează brokerii de asigurări în comunicat.

UNSICAR propune autorităţilor ca nivelul comisioanelor de distribuţie aferente contractelor RCA să fie limitat la nivelul menţionat în contractele de distribuţie valabile între asigurători şi distribuitori la data de 28 februarie 2023, pentru o perioada de 6 luni de la data intrării în vigoare a viitorului act normativ.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4693 secunde