Concurs Uzina de ciment Lafarge, din Medgidia, a inaugurat noua linie de însăcuire și paletizare

852

Articole de la același autor

Compania Lafarge Ciment deține o cotă de peste 22% din producția de ciment din România. Anual, ea realizează o cantitate de 4 milioane de tone. Mai mult de jumătate din această producție este asigurată de uzina de ciment din Medgidia, cea mai mare unitate de acest fel din țara noastră.

Ieri, în prezența a numeroși invitați din rândul oficialităților, colaboratorilor, clienților și ziariștilor, Lafarge Ciment a inaugurat noua linie de însăcuire și paletizare. Investiția, în valoare de 2.320.000 euro, înlocuiește linia veche, asigurând creșterea de peste trei ori a capacității de însăcuire, a declarat Edmund Piess, directorul uzinei din Medgidia. Instalația are o productivitate de 2.000 tone de ciment pe zi, iar odată cu punerea ei în funcțiune, uzina poate livra zilnic până la 4.000 tone de ciment în saci.
Instalația poate însăcui ciment în saci de 50, 40, 35 și 25 kg, are opțiuni de paletizare pe palet din lemn, în 7 până la 10 straturi a câte 5 saci pe strat. Noua linie de producție asigură creștere calității serviciilor. Astfel, dispunerea sacilor pe paleți este optimizată, iar transportul și depozitarea sunt securizate datorită sistemului de înfoliere totală, cu folie elastică (tip stretch).
Puterea instalată pentru linia de însăcuire este de 200 kw, iar pentru partea de paletizare și înfoliere de 60 kw. Lucrările la noua instalație s-au derulat în perioada 15 septembrie 2007 - 14 aprilie 2008, în aprilie fiind produs primul sac de ciment pe această linie. Testarea și calibrarea echipamentelor au fost finalizate în luna august.
Totodată s-a amenajat o platformă exterioară de stocare și încărcare în camioane, cu o capacitate maximă de 2.000 tone, astfel încât a crescut la trei numărul punctelor simultane de livrare. Ca urmare, s-a redus timpul de așteptare la încărcarea camioanelor.
Lafarge a pătruns în industria românească în 1997, când a achiziționat societatea Romcim - producătorul național de ciment. În prezent, Lafarge Ciment (România) deține trei unități de producție a cimentului, la Medgidia (județul Constanța), Hoghiz (județul Brașov) și Târgu Jiu (județul Gorj).
În ultimii 10 ani, această companie a realizat investiții de 85 milioane de euro și urmează să mai investească alte 50 de milioane euro până în 2012.
În uzina din Medgidia lucrează 650 de persoane, din care 360 sunt angajații Lafarge Ciment, iar restul, ai celor 33 de subcontractori.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6691 secunde