Vacanţe mai scumpe cu 20% în această iarnă. „Măsurile Guvernului nu sprijină industria HoReCa”

517
Vacanţe mai scumpe cu 20% în această iarnă. „Măsurile Guvernului nu sprijină industria HoReCa” - fond4-1633630834.jpg

Articole de la același autor

Se apropie sărbătorile de iarnă şi implicit perioada vacanţelor. Scumpirile din ultima perioadă vor avea repercusiuni şi asupra costurilor cazărilor care se vor majora cu 20%, spun reprezentanţii din turism. Iată care sunt principalele cauze care vor duce inevitabil la majorări de preţ şi de ce românii vor scoate mai mulţi bani din buzunar pentru câteva zile petrecute la munte.

Se anunţă o iarnă a scumpirilor. Criza sanitară continuă dar şi criza politică vor duce la majorări de preţuri pe toate palierele. Facturile la utilităţi, carburanţii, materia primă, cursul valutar toate s-au scumpit, astfel că reprezentanţii din turism anunţă că, inevitabil, şi vacanţele românilor vor fi mai scumpe. Şi parcă nu era de ajuns, majorarea salariului minim îi nemulţumeşte pe cei mai mulţi dintre antreprenorii industriei ospitalităţii, care reclamă că Guvernul ar fi trebuit să vină şi cu măsuri fiscale să susţină activitatea din turism, cea mai afectată din cauza pandemiei de coronavirus. „Majorarea salariului minim ne afectează pentru că nu este susţinută de creşterea economiei şi a veniturilor noastre. Nu este o creştere reală care să pornească de la o bază solidă”, a spus recent Corina Macri, antreprenoare din Timişoara. Cu toate greutăţile care sunt şi vor veni sunt businessmani care se încurajează şi spun că, iarna aceasta, afacerile lor vor prospera mai mult decât în 2020. „În comparaţie cu anul trecut, probabil că, vom avea un an puţin mai bun pentru că vom funcţiona şi la interior, nu doar pe terase, cum a fost anul trecut. Nu ştim cum vom organiza petrecerile de Sfântul Andrei - Ziua României, sau de Crăciun şi Revelion pentru că lucrurile se schimbă de la o zi la alta. Cu siguranţă cei vaccinaţi nu vor avea nicio îngrădire, dar la acest moment nu ştim cum va fi. Cu siguranţă, scumpirile la utilităţi, la materia primă şi acum creşterea salariului minim vor duce la majorări de preţuri cu 20% în sector”, a declarat Valentin Şoneriu, antreprenor din Braşov.

De Ziua României la Dubai cu 700 de euro

Incertitudinea nu mai este cuvântul de ordine în sezonul de iarnă 2021-2022 ce urmează. Scumpirile însă da. Pentru ţara noastră dar şi pentru extern, mai ales în ţările din blocul comunitar, care se confruntă şi ele cu un val de scumpiri la energia electrică, gaze naturale dar şi la alimente, vacanţele vor fi mai piperate. Operatorii din turism se întrec în oferte de Sfântul Andrei şi Ziua României. Pentru trei nopţi de cazare cu mic dejun inclus puteţi găsi pachete care pornesc de la 1.000 de lei de persoană. Sejurul poate cuprinde şi tăierea porcului cu bufet tradiţional, program artistic de 1 Decembrie. Dacă vreţi o ieşire încărcată de cultură şi semnificaţii istorice puteţi face o excursie de patru zile, cu trei nopţi de cazare în capitala Austriei, la Viena, zbor direct cu avionul pentru 350 de euro de persoană. Dacă vreţi să staţi la plajă, să vă bucuraţi de soare, o vacanţă de câteva zile în Dubai este destinaţia perfectă. Pentru şapte nopţi de cazare în perioada 25 noiembrie – 01 decembrie, la un hotel de patru stele cu demipensiune preţul este 700 de euro de persoană. Trebuie să luaţi în calcul că peste tot aveţi nevoie de certificatul verde care este obligatoriu în toate destinaţiile alese. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4817 secunde