X

Ministrul Muncii, Raluca Turcan: „Avem mai mulţi copii români născuţi în străinătate, decât în ţară!”

272
Ministrul Muncii, Raluca Turcan: „Avem mai mulţi copii români născuţi în străinătate, decât în ţară!” - fondministrulmunciiralucaturcan-1627410553.jpg
Ministrul Muncii şi Protecţiei, Raluca Turcan, s-a întâlnit, marţi, 27 iulie, cu mai mulţi angajatori din judeţul Constanţa, inclusiv din HoReCa. Cu acest prilej, aceasta a anunţat că agenţia naţională şi agenţiile judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă au demarat o serie de proiecte pentru pregătire ţintită de personal pentru industria HoReCa.

„Foarte mulţi lucrători preferă să plece în străinătate. Evident că va depinde şi care va fi nivelul salarizării în sezonul estival următor. Dacă salariul minim, la care se plătesc de obicei foarte mulţi lucrători din industria Horeca, va creşte, atunci, evident, că atractivitatea joburilor va fi mai mare în ţară”, a declarat ministrul Muncii.

Potrivit acestuia, în prezent, sunt estimaţi a fi la muncă peste hotare între 600.000 şi 800.000 de români. „Am avut deplasări în străinătate; ultima a fost în Spania. Acolo deja sunt comunităţi de români, decise să rămână în Spania. Au copiii deja incluşi în sistemul de educaţie, cea mai apropiată perspectivă pe care ei o au de a se întoarce în România ar fi la pensie. Este un lucru care ar fi trebuit să ne dea foarte mult de gândit. Şi, pentru prima dată, anul acesta avem mai mulţi copii români născuţi în străinătate decât în ţară, ceea ce pentru noi este dramatic. Şi atunci suntem obligaţi moral ca în fiecare zi să tragem să aducem românii în ţară”, a precizat Raluca Turcan, la Constanţa.

Aceasta consideră că românii îşi vor pune problema să se întoarcă în ţară atunci când salariile vor fi mai bune şi, de asemenea, când forţa de muncă va fi mai bine pregătită. „În acelaşi timp, este nevoie de servicii publice de calitate. Sunt situaţii în care românii câştigă aproximativ la fel în străinătate cu cât ar câştiga în ţară, însă acolo sistemul de educaţie funcţionează mai bine, sistemul de sănătate funcţionează mai bine, infrastructura nu se compară şi alte servicii publice sunt, de asemenea, mai de calitate. Aici este o obligaţie a întregului Guvern, care nu poate fi rezolvată de un singur ministru”, a mai spus Raluca Turcan.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3402 secunde